|
pożyczka 300.000zł ale na co |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Od dawna zamierzam założyć tartak lub paleciarnie mam troche kasy ale to mało żeby otworzyć taki tartak, aby można było konkurować na tym rynku. Jak sprawdzałem same maszyny można kupić za 200.000-250.000 zł no ale jeszcze magazyn, w moim przypadku posiadam dużą hale na początek wystarczy, brak jeszcze samochodu na początk można kupić coś za 40.000zł kierowcy narazie nie potrzebuje bo sam mam prawo jazdy z czasem można kogoś zatrudnić. Taka kwota była by wystarczająca, ale czy jeśli to jest moja pierwsza działalność to dostanę takie pieniądze. narazie pacuję i jak na początku działalności też bym pracował, a u siebie moge robić po godzinach. Jeśli są jakieś osoby znające temat niech się wypowiedzą.
Nie jestem bankiem, ale gdybym byl, to bym nie dal takiej kupy kasy, moze bym sie zastanowil jesli pod zastaw pozyczki dalbys mi ladny drogi domek.
Po pierwsze: Dłużej jak miesiąc nie wytrzymasz takiego tempa.
Po drugie: Banki są niechętne udzielaniu kredytów nowopowstającym firmom, ale spróbuj porozmawiać z BGŻ (prowadzą od kilku miesięcy agresywny marketing kredytowy). Po trzecie: Zbadaj sytuację na lokalnym rynku w zakresie możliwości pozyskania zleceń i klientów.
Ja, będąc bankiem - o ile wartość hali jest równa lub bliska kredytowi dałbym kredyt pod hipotekę. Tak się właśnie rozwija biznes: jeśli ktoś młody otwiera firmę, to raczej po to, aby się dorobić, więc pieniędzy dużych najczęściej nie ma - jednak w naszym kraju blokuje się nowe pomysły młodego pokolenia. Trzeba to zmieniać.
Pozdrawiam, LB
|
|