|
Pożyczka hipoteczna |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Chcę wziąć 100 tys.pożyczki pod zastaw mieszkania(nowe mieszkanie,nie posiada jeszcze hipoteki,kupione we wrześniu 2007)Wartość mieszkania to ok.400 tys.Prowadzę działalność gospodarczą od 10 lat.Mam złą historię w B.I.K.Wykazuje niskie dochody,dlatego najlepiej na oświadczenie.Gdzie mogę dostać taką pożyczkę?
Myślę, że masz szanse pod warunkiem, że ta Twoja zła historia nie jest aż tak złą:) Tzn. nie są to jakieś ogromne zaległości tylko na przykład niewielkie spóźnienia czy też śmiesznie małe kwoty. Wiem z doświadczenia znajomego, że gdy brał kredyt hipoteczny w GE tamci nie przejeli się tym, że widniał w rejestrze dłużników. Oczywiście chodziło o głupią kwote kilka złotych naliczone w innym banku za prowadzenie konta, które zlikwidował i przeoczył tą małą opłatę..
Problem jest i to spory bo przy złym BIK-u musisz mieć KW bo nie będą chcić rozmawiać z tobą jeśli jej jeszcze nie masz, a niskie dochody z działalności nie dyskredytują cię.
Ale nikt tu nie wspomniał o tym, że jest coś takiego jak uproszczona procedura w Santander Consumer Banku, wystarczy oświadczenie o dochodach i odpwiedni poziom LTV. A dochody z działalności zależą od tego w jaki sposób rozliczasz się z US, bo jeśli to jest ryczałt albo karta podatkowa, to rzeczywiście będzie problem.
|
|