|
Pozyskanie dofinansowania na własny biznez z UP |
Pozyskanie dofinansowania na własny biznez z UP
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam. Na dniach zamierzam otworzyć coś swojego, ale jak powszechnie wiadomo przydałby się choć minimalny kapitał na rozruch. Poczytałem trochę na temat dofinansowania z UP i wiem, że jednym z warunków jakie trzeba spełnić jest zarejestrowanie się na bezrobociu. Załóżmy, że jutro pójdę się zarejestrować na bezrobocie - czy to automatycznie kwalifikuje mnie jako osobę ubiegającą się o dofinansowanie, tzn. czy dnia następnego mogę złożyć wniosek do UP? Mam 19lat, wcześniej pracowałem na czarno.
Tak - ale ważny jest czy dany urząd pracy w danym województwie posiada środki finansowe dla osób planujących rozpoczęcie działalności.
[ każdy urząd ma swój własny regulamin przyznawania środków] Jeżeli prowadzony jest nabór - drugim ważnym czynnikiem jest sam pomysł, oraz odpowiednio napisany wniosek [ podpisane umowy przedwstępne, żyranci, etc, czyli wszystko co świadczy o dobrym przygotowaniu do rozpoczęcia działalności.] Czasem trzeba przejść przez rozmowy z doradcą zawodowym [ przed złożeniem wniosku] sprawdzające predyspozycje osoby planującej rozpoczęcie działalności. Pozdrawiamy P. Fijałkowski Zespół d/s dotacji Unijnych Budvision budvision_com_pl/doradztwo_unijne.html
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pozyskanie dofinansowania na własny biznez z UP": - Okazja na nowy biznez. - biznez w czasach kryzysu - biznez plan - plac za kucharz - Warmunsko-Mazurskie Iława. Biznez za około 30tys - Pozyskanie projektu
• Strona 1 z 1
|
|