|
Pozyskiwanie klientow |
Pozyskiwanie klientow
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
witam, mam na myśli oferować pomoc firmie "x" w zareklamowaniu się i dotarciu do klientów,mam sprawdzone parę miejsc które maja niebanalne gadżety reklamowe itp. czy takie coś wypali??
jeżeli masz parę miejsc, które to miejsca mają niebanalne gadżety, to chyba wypali to co masz na myśli oferować :)
hmm a nie siedzi Ci w głowie przypadkiem zwykła agencja reklamowa? :) to chyba bardzo "opukany" temat... i co do tych dostawców to każdy o tych największych wie i z nimi współpracuje...
Witam,
szukam rady, moze ktos z Was podpowie mi jakas dobra metoda na pozyskiwanie klientow w branzy ubezpieczeniowej. Bede pracowal jako doradca ubezpieczeniowy czyt. sprzedawca ubezpieczen i niewiem w jaki sposob zaczac budowac swoja grupe klientow.
Najłatwiej z poleceń innych osób. Na początek można się pojawiać tam gdzie osoby szukające takich rozwiązań np fora itp, w wyszukiwarce, czy innych mediach.
Wszystko zależy od nakładu pracy (przedewszystkim) i pieniędzy.
Możesz też szukać klientów ... wśród swoich klientów. To znaczy, przedstawiając im ofertę, prosić powiedzmy o 5 kontaktów do ich znajomych, a którzy byliby zainteresowani. Poza tym , tak jak pisał kolega, możesz zaistnieć w Internecie.
W sieci to nie taka prosta sprawa. Musisz odszukać miejsca gdzie temat ubezpieczeń toczy się każdego dnia i na dodatek nie jest poruszany przez samych ekspertów. Poza tym w pozyskiwaniu klientów pomaga głównie marketing szeptany czyli innymi słowy polecenia z drugiej ręki. Jeśli pozyskasz klienta, który zostanie zadowolonym użytkownikiem ubezpieczenia wówczas możesz go poprosić o ewentualne referencje lub polecenie innej osobie. U nas to typowy odruch. Jeśli jesteś zadowolony z jakiejś usługi to po prostu polecasz ją znajomym. Takie sytuacje są najlepsze w pozyskiwaniu nowych klientów.
-------------------------- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
No ja dzisiaj przez negatywne opinie znalezione w sieci na temat jednego z lekarzy, prawie się rozmyśliłam co do tego, czy się do niego (a konkretnie do niej) zapisywać. Na szczęście pozytywne były bardziej przekonywujące.
Witajcie. Jestem właścicielem sieci sklepów z akcesoriami dla maluchów: wózki, foteliki, meble, ubrania itd. Ponieważ przez ostatnie lata konkurencja w branży wzrosła dobra opinia i polecenie przez innych klientów nie wystarczyły. Wiele czytałem na temat merchandasingu i wszelkich innych działań tego typu. Po pewnym czasie zdecydowałem się na usługi firmy oferującej shopper marketing http://www.iqfm.pl/uslugi/shopper-marketing/ itd. Przyznam szczerze, że była to moja ostatnia deska ratunku. Pomogło. Dziś mogę powiedzieć, że towar i usługi na najwyższym poziomie, dobra lokalizacja i pochlebna opinia klientów nie wystarczą. Dziś trzeba walczyć o przetrwanie, a nie czekać, aż klient sam do nas przyjdzie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pozyskiwanie klientow": - Pozyskiwanie klientow - Pozyskiwanie klientów - Pozyskiwanie klientów - Pozyskiwanie klientów - pozyskiwanie klientów
• Strona 1 z 1
|
|