Od kiedy byłem nastolatkiem chciałem mieć własna firmę. Cenie sobie wolność i niezależność. Moim głównym celem finansowym jest osiagnięcie sytuacji, w której moge żyć wygodnie nie pracujac, utrzymujac sie całkowicie z profitow plynacych z moich aktywow (firm i innych inwestycji).
Jestem osoba mloda, 25 lat. Dobrze znam sie na komputerach, potrafie zlozyc peceta z zamknietymi oczami i nia ma problemu ktorego bym nie rozwiazal. Jestem tez programista. Moja pierwsza proba w biznesie byla gra komputerowa ktora sam stworzyłem i sprzedawalem w Internecie na zasadach shareware. Teraz chciałbym spróbować czegoś innego. Myślałem o otwarciu firmy składajacej komputery na zamówienie.
Serce ciagnie mnie do własnego biznesu, ale rozum podpowiada, że może należałoby najpierw kilka lat popracować jakiejś branży i założyć firmę gdy będę miał więcej doświadczenia. Z drugiej strony wiem, że nie można czekać aż wszystko będzie idealnie, bo będę czekał do emerytury. Kariera w czyjejś firmie zupełnie mnie nie interesuje.
Co powinienen zrobić?
1. Znaleźć dobra prace i zdobyć doświadczenie w wybranej branży, po kilku latach otworzyc biznes zajmujacy się czymś podobnym?
2. Otworzyć biznes teraz, opierajac się na moich aktualnych umiejęnościach i wiedzy?
3. Cos innego o czym nie pomyślałem? :)