|
Praca dodatkowa |
|
Strona główna forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
Autor
Wiadomość
Witam.Nie wiem czy na dobre forum trafiłem ale mam nadzieję, że zdobędę tu informację lub choćby impulsy skłaniające mnie do działania.Sprawa jest dosyć prosta.Szukam dodatkowego zajęcia ale nie bardzo wiem w jakiej dziedzinie mógłbym pracować.Od 6 lat jestem pracownikiem Urzędu Wojewódzkiego (celowo nie piszę którego).Skończyłem studia pedagogiczne i mniej więcej w tej dziedzinie pracuję.Nie jest to jednak praca marzeń a poza tym nie mogę znieść standardów pracy w administracji państwowej czyli celebrowanie picia kawy, długie pogaduchy, praca na 30% możliwości oraz wieczne narzekanie na "nawał pracy".Ale pomaga mi to przeżyć od 1 do 1.I z zazdrością patrzę na ludzi znających się na czymś np. projektanci stron, nauczyciele języków, księgowi, którzy dorabiają sobie na korepetycjach, projektowaniu czy rozliczaniu.Ja nie mam żadnych kompetencji, które pozwoliłyby mi troche dorobić.Jedyne co potrafię to grać na perkusji (ale jestem samoukiem) i biegać.ALe to mi dochodu nie przyniesie.Czekam na natchnienie bo moje życie zaczyna się nudne robić.Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Witam,
poszukaj w necie lub w stosownych urzedach jak zrobic sobie certyfikat na urzednika, ktory wystawia Swiadectwa Energetyczne dla lokali. Nie wiem czy nazwa jest wlasciwa, ale jak poszukasz to moze znajdziesz wlasciwe okreslenia i proces certyfikacji. Od stycznia wchodzi w zycie ustawa, ktora nakazuje sprzedajacym mieszkanie (moze tez inne lokale) posiadac i zalaczyc do umowy ow certyfikat energetyczny. Juz wiadomo, ze urzednikow, ktorzy maja ogladac mieszkania (czy inne lokale) jest za malo, a koszt wystawienia zaswiadczenia szacuje sie na okolo 1k. Rozeznaj temat, moze mala inwestycja w szkolenie lub koperte i bedziesz mial dochodowe zajecie dodatkowe. Oczywiscie jak sie czegos dowiesz to poinformuj na forum, moze ktos jeszcze na tym skorzysta. Pozdrawiam Jerry
|
|