|
Praca jako kurier z własnym samochodem |
Praca jako kurier z własnym samochodem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. Szukam bezczynnie na internecie na temat "Pracy jako kurier" tylko, że z własnym samochodem(bus) i działalnością gospodarczą. Nic na ten temat nie moge znaleść. Chodzi mi dokładnie jak zacząć początki itd.(zgłosić się do jakiejś firmy kurierskiej ?)
Napisze ktoś ?? Nie milczcie tak muszę zacząć działać mam na utrzymaniu rodzine, a pracy wogle niema ...
Kolego było sporo o kurierce. Poszukaj na tym forum, sam nawet pisałem.
Poszukaj też na innych forach, również było, np. na etransport.
GRATULUJĘ!!!!! Rozwaliłeś mnie tym tekstem! "Szukam bezczynnie" moim zdaniem to jest najlepszy tekst jaki pojawił się na tym forum. jeszcze raz szczere gratulacje
A co Cie tak kolego śmieszy ? Szukam i co widzę nadętych pacanów co mówią że się nic nie opłaca więc zanim kogoś skrytykujesz zastanów się. Na każdym forum co czytałem jest większość krytyki nic dokładnie na temat.
Jak Cię śmieszy co pisze to widać że masz gówno do gadania i mało w głowie i napierdalasz ciągle przy łopacie zamiast coś samemu pomyśleć.
Zacznij od firm kurierskich, ostatnio byłem w Schenkerze ale w Szczecinie i pierwsze pytanie brzmiało jaki mam samochód, zanim jeszcze zdążyłem zapytać o pracę, chociaż ja szukam w logistyce w biurze. Także szukaj po firmach, ale pamiętaj, jest kryzys i wcale kurierzy nie mają już tak fajnie.
Malowanie auta na własny koszt lub obklejanie, małe zwroty za paliwo, fakt, przy 12 czy iluś tam zł za paczkę, zrobisz te 8-9 tysięcy w miesiąc, no ale różnie bywa.
Mnie zadowoliło by nawet na początek 1500 zł na czysto byle zacząć. Jakie auto musi być dokładnie ? Słyszałem, że nie morze być starsze niż 5 lat ?
1500 zl kolego zarobisz moze nawet 2000 ale powiem ci jedno!!! Ja jestem z krakowa , kolega robil w kurierze DHL robil od świtu do nocy niby wyszedł 6000 zl ale jak poodliczał paliwo to zostawalo mu okolo 1500 tyleze tak jak pisalem strasznie duzo godzin!!!. Obecnie pracuje w firmie przewozowej czyli te takie jak taksowski i ma troche lepiej . pozdro i powodzenia
nie skrytykowałem cię tylko podkreśliłem to że szukasz bezczynnie a mnie się zdaje że bezczynnie to można leżeć. ale po ostatnim zdaniu widzę że to ty bardziej kwalifikujesz się do łopaty. ale jeśli ciekawi cię temat to odezwij się na prv a przekażę ci parę wskazówek. poważnie. pozdro
Jak chcesz zarobić 1500 zł to daj sobie spokój, wylecisz z tej pracy bo blokujesz miejsce w rejonie gdzie ktoś może zarobić 5 -7 tyś. Kurierem nie jestem ale znam kilku, i powiem Ci co wiem od nich. TO jest ciężka praca. od 7 rano do 20 wieczorem , codziennie, zaczynasz i kończysz dzień na sortowni paczek. Przed południem paczki rozwozisz, po południu paczki odbierasz. Soboty i niedziele są Twoje. Gdy cię nie ma w pracy ( urlop, chorobowe )_ to płacisz centrali za wysłanie zastępcy na twój rejon. - dużo ( kilkaset złotych za dzień ) . NIektóre firmy wyposażaja kurierów w GPS-y i centrala śledzi co robisz przez cały dzień. Dlaczego Pan jest poza swoim rejonem ? Dlaczego od pół godziny Pański GPS jest w jednym miejscu ? Dlaczego ... ? itd. Jak są skargi do centrali od klientów że długo czekali na kuriera , to ..... długo nie popracujesz . Jak za mało zarobisz na swoim rejonie , to .... może ktoś inny zarobi więcej.
Ogólnie mówiąc możesz zarobić dużo , bardzo dużo , ale .... dokładnie poznasz co to znaczy byc dyspozycyjnym i dobrze wykonywać swoje zadania. Jak masz odpowiednią motywację do takiej roboty , to Ci to polecam !! Szczególnie jak jesteś jeszcze młody i masz dużo energii. PS - takiej roboty szuka sie tylko i wyłącznie w dużych firmach kurierskich. Spytaj o warunki współpracy na miejscu, powiedzą bo to nie jest tajemnica. DHL,UPS,Siódemka itd , itp....
a nie prosciej zebys zadzwonil na infolinie firm kurierskich i po prostu zapytał? żal.pl
na kurierce świat się nie kończy, jeśli masz busa popytaj w hurtowniach,składach budowlanych lub np. salonach meblowych, możesz złapać fajne zlecenia.Tutaj najwazniejsza jest stałość, ja podpisałem umowę na transport z producentem na stałe i mam z głowy, a kurierka to naprawdę ciężki kawał chleba
Byłem kurierem przez 4 lata . Nie polecam. o inną pracę na busa też ciężko. Hurtownie i magazyny są z reguły obstawione przez firmy współpracujące od lat. Ale próbuj, powodzenia
siemka ja tez poszukuje wspolpracy zfirma kurierska mam nisanna vanette diselka moze ktos by chcial wspolpracowac lub zna ktos gdzie potrzebuja bede wdzieczny pozdro krzysiek lublin
a co zrobisz jak ten twoj nisanek vanette w dieselku sie zepsuje??
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Praca jako kurier z własnym samochodem": - Kilkanaście osób z własnym samochodem.. - Dam Pracę! Kierowca ... z właśnym samochodem dostawczym... - Dam Pracę! Kierowca ... z właśnym samochodem dostawczym... - podjalem nowa prace, jako kurier - Praca dla operatywnych z samochodem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|