mam 20 lat.jestem po liceum profilowanym.
Gdzie najlepiej szuac pracy w Kanadzie i jakie sa wogole realia tam z praca?
z gory dziekuje za pomoc
|
Praca kanada |
Praca kanada
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
mam 20 lat.jestem po liceum profilowanym.
Gdzie najlepiej szuac pracy w Kanadzie i jakie sa wogole realia tam z praca? z gory dziekuje za pomoc
Jezeli nie masz pracodawcy ktory jest gotow zatrudnic Cie w Kanadzie jeszcze przed wyjazdem a do tego nie jestes Landed Immigrant to masz szansze na znalezienie sensownej pracy w okolicach 2%. Jezeli masz doswiadczenie w gastronomii to moze 5%. Ewentualnie babysitter z doswiadczeniem to troche wieksze.
Rzeczywistosc jest taka, ze szanse na prace maja tam osoby z rzadkim fachem fachem w reki i doswiadczeniem, najlepiej mowiace plynnie nie tylko po angielsku ale i francusku (moze wtedy probowac imigrowac "na punkty"). Wypowiedz swoja opieram na doswiadczeniach plynach z 3-miesiecznego pobytu w Ontario.
Jeżeli zajmujesz się grafiką i znasz komunikatwywnie ang to bez problemu cos znajdziesz o ile masz też doswiadczenie. Taka jazda w ciemno bez zadnych umiejetnosci to tak jak wycieczka do pracy do UK. Zmywak magazyn i tyle. Nie daj z siebie zrobić robola. Kokosy to iluzja wysnuta przez najgorszy element.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Praca kanada": - Import Kanada - Kanada, szuka ktos kontaktu w tym kraju ? - Hurt - Aluminiowe grille gazowe IMPORT Kanada - Sprzedaz zdrowego chleba w calej Europie oraz USA i Kanada - Praca przez internet, sprzedaż internetowa praca z domu ?
• Strona 1 z 1
|
|