Witam,
Mam 17 lat uczęszczam do technikum o profilu informatycznym, informatyka od zawsze była moją pasją. Mozna powiedzieć że to nie jest zainteresowanie, a moje drugie życie. Chciałbym znaleśc prace przez internet, dzięki której mógłbym zarobić jakieś skromne fundusze. ;)
Na a teraz o moich umiejętnościach.
Najlepiej czuje się w systemie linuks. Obsługuje go w stopniu zaawanoswanym. Uczestniczyłem w rozwoju dwóch projektów: "Aurox linux" oraz "Jazz linux". Obecnie staram sie pomagać Ubuntu. Dystrybucje w których czuje sie najlepiej:
- Fedora
- Red hat
- Debian
- Ubuntu
- Gentoo
- Arch linux
- Slackware
- Vector Linux
Co nie znaczy że nie potrafie dobrze skonfigurować mandrivy, czy tam suse. Linux to linux, jądro jest zawsze to samo, tylko aplikacje są inne ;)
Znam także podstawy c++ tzn potrafie napisać skrypty systemowe, oraz poznałem już troche wazniejszych bibliotek, (tj. libcurl,libnet,sdl itp).
Potrafie programowac także co nieco w bashu oraz perlu, ale to tylko w ostatecznosci.
Bardzo dobrze czuje się także w pakietach biurowych, szczególnie ms office 2007 (mój ulubiony) oraz openoffice.org. Pisze z szybkością 4 znaków na sekunde, co moim zdaniem jest całkiem niezłym wynikiem.
Obsługa windows 98/2000/XP/Vista w stopniu bardzo dobrym.
Osiągnięcia:
Dawny developer Jazz-linunx
Dawny developer Aurox linux
Moderator dwóch forów o tematyce linuksowej (niestety zgodnie z regulaminem nie moge umieścić do nich linków. Jezeli ktos jest zainteresowany tą kwestią to prosze o kontakt)
Mam nadzieje że internet jest odwarty także dla tych młodszych użytkowników którzy po częsci chcą się usamodzielnic ;)
Kontakt:
gg: 4449148
Prywatna wiadomość
nr. telefonu: tylko po uprzednim kontakcie
Pozdrawiam
Stiffler