witam,
jestem pracownikiem calo etatowym ale to za malo dla mnie jesli chodzi o kase i zadowolenie z pracy, jakis czas już sprzedaję przez internet to co sprawia mi przyjemnosc i ma zapotrzebowanie, zainteresowanie jest coraz wieksze produktami któe narazie robie w domu ale z tym wiaze jakos przyszlosc bo sie dobrze znam na tym akurat. i tu sie zaczynaja schody bo jestem mlody, zapracowany i nie znam sie zbyt na tym co bylo by najlepsze dla mnie. jak i gdzie sie rejestrowac to wiem bo to latwo znalesc ale szczegoly to juz gorzej.
Chciałbym pracować na pol etatu i zajmowac sie produkcja lub wogole tylko produkowac, sprzedaz jest internetowa, jak sie rozliczac bo wiadomo koszty zawsze jakie by nie byly to sa duze, moi klienci nie potrzebuja paragonow, jak narazie jedna osoba na 20 kupujacych zapytala czy wystawie jakis dowod zakupu, tu sie rozchodzi o forme opodatkowania jaka jest dla mnie najkorzystniejsza, dodatkowo do produktu wyprodukowanego klienci biorą tez produkty które kupuje taniej gdzies na paragon i sprzedaje drozej, czy to juz jako vatowiec czy jak?
jak z adresem firmy bo by mi pasowalo tam gdzie wynajmuję, aby nie bylo problemów z paczkami, produkcja idzie w innym miejscu nie zdolnym do podania adresu, czy lokal wynajmowany moge podac na adres firmy bez wiedzy wlasciciela?
czy to sie może zgadzac przy rozliczeniu z US żę koszty produkcji są większe od sprzedaży skoro nikt nie prosi o dowód zakupu, wiec nie ma sprzedaży a rzczywiscie towary schodzą i materialy muszą byc kupowane? czy w ten sposob kombinujac musialym bardziej pilnowac dokumentów kupna na fakture i paragon aby nie pomieszac?
patrzac tez w przod to wiem ze byly by firmy chetne do kupna tego co produkuję więc im tez trzeba by moc wystawic dowod sprzedazy bez problemu,
jakie są koszty przejscia na swoje jakbym byl sam sobie pracownikiem, zus duze chyba chce dlatego o ile sie orientuje mialbym sie zatrudnic na jak najmniej etatu,
i chcialem zapytac jak to z dotacjami bo urzad pracy tam gdzie jestem zameldowany odpada bo to wiele kilometrów i nie oplacalo by mi sie jezdzic w te i spowrotem na kurs by otrzymac 10tysi, skad mozna by jeszcze narobic gotowke pomocna przy produkcji i sprzedazy nowego produktu na naszym rynku, pozdrawiam chetnych pomóc
tak wogole to weszlem w te sprawy i jestem w tzw chaosie wiec prosze o zrozumienie tym bardziej ze nie mam kogo sie doradzic
a najlepiej to bym prosil o jakas informacje gdzie znajde odpowiedzi na wszystkie pytania w jednym miejscu np jakas ksiazka czy cos bo musi byc cos takiego skoro wy wszyscy duzo wiecie to skas czerpiecie ta wiedze, bym chciał wiedziec co i jak a potem bym kombinowal, ale nie jak opcja szukaj na forum bo to szukanie igly w stogu siana, a nie mam czasu na szukanie nie wiedzac czy znajde