|
Praca w UN |
|
Strona główna forum
‹ Praca
‹ Praca
‹ Praca w UE
Autor
Wiadomość
Mam pytanie dotyczące pracy za granicą ,więc czy jest możliwośc znalezienia pracy bez znajomości języka angielskiego ? czy jest to wogóle możliwe ?
Tak, np w hiszpani.
i w Angli. Ja pracowalem w packing room gdzie byli sami Polacy i wiekszosc z nich nie znala kompletnie jezyka.
To podam jeszcze troche inny przyklad apropo angielskiego i jego nauki za granica.
Moja znajoma wyjechala do pracy w Anglii z bardzo slaba znajomoscia jezyka, fakt faktem wyjechala tam do Ciotki, ale miala ochote poduczyc sie jezyka i specjalistow :), tam gdzie ten jezyk sie rozpoczal :) Zapisala sie do angielskiej szkoly jezyka angielskiego. w grupie 12 osobowej bylo 8 Polakow. Przyszla nauczycielka, i od wejscia powiedziala PO POLSKU: Witam Wszystkim, bede Was uczykla jezyka angielskiego :) Jak widac, w anglii juz tak sie ta ich mowa wymieszala z innymi kulturami, ze musza zatrudniac dobrych lingwistow z Polski ;p
Co nie zmienia faktu, ze osobie bez znajomosci jest o wiele trudniej, nie raz widzialem pakujacych sie po miesiacu lub wracajacych na bilet z ambasady. Pracuje w Anglii od 2 lat i wnioski moje sa takie: Masz znajomosci, kogos kto ci zalatwi prace, bank, mieszkanie - mozesz jechac. Jezeli nie - raczej cienko. Angole sie wycwanili i wiedza, ze polacy masowo przyjezdzaja, wiec wola wybrac takich co sa w miare kumaci po angielsku, a takich nie brakuje.
jak dla mnie to pakowanie sie w UE bez znajomosci jezyka angielskiego to jeden wielki WSTYD -> języka sie nie umie a sie kokosów chce, ludzie coś za coś
|
|