Witam,
chcę zapytać, czy jeśli mój mąż ma kilka kredytów w Polsce to może wyjechać do pracy np do Anglii?
|
Praca za granicą a zadłużenie w Polsce |
|
Strona główna forum
‹ Praca
‹ Praca
‹ Praca w UE
Autor
Wiadomość
Witam,
chcę zapytać, czy jeśli mój mąż ma kilka kredytów w Polsce to może wyjechać do pracy np do Anglii?
Wyjechać oczywiście może bo nikt nie ma prawa mu tego zabronić.
Masz pewność że mąż wróci i nie zostawi cię z kredytami??? Bez urazy dla ciebie czy też dla szanownego męża. Jeżeli mąż zna dobrze język i ma fach to może tam szukać pracy ale jeśli nie to niech nie ryzykuje. Ja wróciłem z UK i po ciężkich bojach i walce o życie udało mi sie znaleźć prace. Nie myślcie sobie że tam jest eldorado. Jest to kraj dla ludzi silnych fizycznie i psychicznie jesli się jedzie w ciemno.
Popieram przedmowce. Wyjechalem do Angli majac zapewnione mieszkanie i wyzywienie. Tak mialem przez 2 miesiace. W momencie gdy zaczalem zyc w nowym mieszkaniu i przylo mi oplacic rachunki, dojazdy do pracy, i co najgorsze wyzywic sie samemu zalamalem sie co zaowocowalo powrotem do kraju. Tam wielkiej kasy nie odlozycie !! ja bylem wstanie max 100 funtow tygodniowo odlozyc.
Hmm co by tu na ten temat powiedziec generalnie oczywiscie moze wyjechac z kraju bo nikt go tutaj nie moze zatrzymac.
Co do sytuacji w Anglii, prosto mowiac latwo napewno nie jest, gdy zacznie sie zyc na wlasna reke, a idiotyczny obraz kraju jako mlekiem i miodem plynacego zapewnili sami rodacy mieszkajacy w kawalerce w 10, i oszczedzajacy 7 miesiecy bo to by wydac to wszystko podczas wakacji. A ludzie patrza i obserwuja, i mysla ze skoro jemu sie udalo to moze i ja powienienem sprobowac. Wszedzie jest ciezko, jednakze mimo wszystko tutaj jest latwiej, z punktu statystycznego normalnego czlowieka. Pozdrawiam
Jak zwykle połowa z was nie odpowiedziała na zapytanie,tu nie chodzi o zaufanie,bo ta Pani ma pewność,domyslam sie że dlatego wyjeżdza.Jeżeli chodzi o sam wyjazd do Angli to zdecydowanie odradzam,lepszym spokojniejszym i dobrze traktujących pracowników jest Norwegia,mówie z własnego doświadczenia.Chętnie odp na pytania.A mąż jak najbardziej może wyjechać.
pozdr Jarek
Witam oczywiscie ze moze ja bylem w takiej samej sytuacji a nawet gorszej bo mialem zajecie komornicze.Wyjechalem i zamiast placic po 200zl miesiecznie to placilem po 3000zl,obydwie strony byly zadowolone.Co do wyjazdu to polecam Danie sam jestem juz 1,5roku dlatego ze przez 1szy rok nieplaci sie podatku tylko 8 procent na fundusz socjalny a zarobic mozna sporo...pozdrawiam.
|
|