Witam
Mam problem .... jakis czas temu znalazlem prace ktora wymagala odemnie zalozenia dzialalnosci .... kiedy zrobilem wpis do ewidencji i czekalem na zaswiadczenie o wpisie ... firma doslownie w dniu odebrania wniosku wycofala sie .... wiec nie bylem jeszcze niegdzie oprocz urzedu miasta ....i teraz nie wiem co mam zrobic .... jesli teraz zamkne dzialalnosc to czy nastepnym razem gdy bede ja zakladal ( gdybym np znalazl prace ) to czy zostanie uznane ze juz prowadzilem dzialalnosc i tym samym strace prawo do placenia niezszego zusu przezd dwa lata ??? .... chcialbym tego uniknac gdyz nie ukrywajmy ze ta roznicaw skladce jest dosc znaczaca ..... pytalem urzednika w urzedzie miejskim i przedstawilem sytuacje .... poinformowal mnie ze dzialanosc uznana zostaje za dzialajaca z chwila zgloszenia do urzedu skarbowego a ze ja jeszcze tego nie uczynilem wiec poinformowano mnie ze moge teraz spkojnie czekac az cos znajde i wtedy " uruchomic " dzialalnosc w urzedzie skarbowym . Moje pytanie brzmi : czy to prawda ? czy naprawde moge czekac nieokreslona ilosc czasu na uruchomienie dzialanosci ... ( po co w takim razie podawalem date rozpoczecia dzialalnosci na wniosku ? ) a co z GUS -em i numerem regon ..... przeciez z tego co wiem ma sie 14 dni na zgloszenie dzialanosci w GUS-sie .... pomocy !!!