|
Prace wysokościowe |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Jestem doświadczonym spawaczem ślusarzem, mam spore doświadczenie jako dekarz. Wpadł mi do głowy pomysł aby wykorzystać moje umiejętności i otworzyć własną firmę zajmującą się pracami wysokościowymi przy użyciu technik alpinistycznych, ( wspinaczka nie jest mi obca). Jakie jest zapotrzebowanie na tego rodzaju prace? W jaki sposób dotrzeć ze swoją ofertą do klienta?
pracowalem kiedyś w firmie która robiła ekspertyzy kominów...właziliśmy na kominy po całej polsce:) my tylko ekspertyzy ale troche firm innych widziałem. temat jak najbardziej, napewno jest konkurecja mocna...potrzebujesz ludzi do tego, 2, 3 osob, w tej brazny jest przyjete branie ludzi na zlecenia, wolny zawód jakby...
np.przy telefoni komórkowej są zlecenia...podwieszanie anten na kominach, murarka roboty remontowe....trzeba to umieć:) wyburzanie kominów, malowanie elewacji, mycie okien w warszawie....adrenalina jest... ja tez o tym myslałem ale temat brudy i trudny... to już nie przelewki , ale ciekawie moze byc,
Mam dwóch braci obytych z budowlanką z którymi mógłbym zacząć działać w tej branży.
a wisieli kiedyś na linkach? wiesz to jest coś innego niż chodzenie po ziemi:)
musi byc ktoś kto się na tym zna...liny , sprzęt, obsługa
Poza pracami alpinistycznymi moglibyśmy zajmować się pracami dekarskimi ,konstrukcjami dachowymi, malowaniem dachów itp.
|
|