|
Pracuje,moge sie zarejestrowac w PUP? |
Pracuje,moge sie zarejestrowac w PUP?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
witam mam do was małe patanko... wyczytałam w internecie te moge sie zarejestrowac w PUP mimo tego ze pracuje.Ale nie jako bezrobotny tylko jako osoba poszukujaca pracy, powiedzcie mi czy to prawda?Pracuje do konca miesiaca zostalo mi ogolnie jeszcze tydzien i chciala bym wiedziec czy jest taka mozliwosc.Prosze was o pomoc.Z gory dziekuje :)
A co ci to niby da?
Jasne, że możesz. Ale przywileje osoby bezrobotnej będą Ci przysługiwać od chwili, gdy się taką osobą staniesz. Jako osoba poszukująca pracy równie dobrze możesz się w ogóle nie rejestrować. To jest przydatne tylko po to, żeby urzędnik miał kogoś w rezerwie, gdyby potencjalny pracodawca pilnie potrzebował kogoś z Twoimi kwalifikacjami.
Możesz ale nie będzie Ci to na nic potrzebne. Nastoisz się tylko w kolejkach.
No chyba ze jesteś uprawniony do pobierania zasiłku dla bezrobotnych.. to na 6 miechów warto. Jeszcze mozesz sie doszkolić. Ale wtedy pracować legalnie ie będziesz niestety mógł.
Po zakończeniu pracy na Twoim miejscu poszedłbym do urzędu i postarał się o zasiłek. Wtedy powoli możesz szukać sobie pracy bez stresu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pracuje,moge sie zarejestrowac w PUP?": - mogę się zarejestrować już jako bezrobotny? - mam działalność i pracuje czy z UP mogę dostać jakieś ... - pracuje czy moge strac sie o dotacje 30-40 zl na otw. firmy - pracuje na czas nieokreślony, czy mogę się starać o dotacje? - Jako co zarejestrować?
• Strona 1 z 1
|
|