Witam,
Moja dziewczyna jest na studium kosmetycznym. Uczęszcza tam pierwszy rok. Wczorajszego dnia znalazła salon, gdzie chciałaby odbyć praktyki, które musi mieć, aby skończyć rok, jednak pojawiło się parę problemów.
Właścicielka salonu powiedziała że potrzebuje mieć wyniki badan mojej dziewczyny, nazwala je "takie jakie wykonuje sie do praktyk". Bylismyw przychodni i nei tylko, w medycynie pracy powiedziano nam ze badania mozna wykonac odplatnie ale tylko ze skierowaniem od pracodawcy lub ze szkoly. Po glebszym sprawdzeniu okazalo sie ze beda to specyficzne badania dla kosmetyczek, takie jakie musza one wykonywac kiedy zatrudniaja sie do pracy jednak praktykantka takich badana nie potrzebuje.
Kiedy zadzwonilismy do szkoly, dyrektorka i inne osoby ktore z nami rozmawialy byly zdziwione tym, ze ktos czegos takiego od nas wymaga. Zaznaczyly przy tym ze skierowanie na takie badania mozemy otrzymac, ale moze namt o nic nie dac. Zas kiedy zadzwonilismy do salonu, wlascicielka byla zdziwiona ze jeszcze takich badan nie mamy...
Pisze ten temat po to aby zapytac, co trzeba zrobic aby zdobyc takie badanie. Jakie to ma byc badanie? Chodzi mi dokladnie o takie jakie trzeba wykonywac na praktyki. Czy sa to rozne badania w zaleznosci od zawodu, czy moze jakies podstawowe?
Z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi.