|
PRALNIA SAMOOBSLUGOWA |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
100 tys. to sporo, wolalbym te 100 tys w co innego zainwestowac jesli juz , pomysl uwazam za bardzo ciekawy i pewnie cos bys zarobila, jednak na kokosy na studentach bym nie liczyl. poza tym jak ja bylem studentem to zabieralem tyle ciuchow zeby starczylo na caly tydzien, a pozniej powrot do domciu i pranie w domu:), ale pewnie klientow bys znalazla, jednak sam jestem ciekaw jakby sie to mialo do kosztow itd.pozdr
Wiesz ta kwota to chyba trochę za duż jak na moje zdanie.
Ale przecież nie musisz od razu zaczynac od 10 pralek, zacznij może od 3-4 sztuk, a jak się będzie kręciło to dokupuj dalej. A co do tego dowozu, to mi się taka opcja podoba, bo to jeszcze lepiej. Tylko też musisz odpowiedni skalkulować cenę. Poza tym ciężko coś powiedzieć, bo nawet nie przedstawisz jakichkolwiek choćby i pobieżnych kalkulacji :(
witam
czy waszym zdaniem lepiej jest zrobic jeden lokal z pralnia samoobslugowa, do ktorej kazdy mialby z 1,5 - 2 kilometry, czy lepiej wstawic po jednej pralce w co drugim domu studenckim?
kiepski pomysl-jestem z olsztyna i wiem jak to wyglada ze studentami,w grupie tak jest,ze polowa mieszka na stancji,polowa w akademiku i nigdy niebylo problemu,zeby wyprac na stancji komus ubranka w pralce,majtki i skarpety kazdy pierze w swoim zakresie w umywalce i wiesza na oknie,kaloryferze. Duze rzeczy,czyli bluzy,dzinsy ubiera sie nie na raz i do domku mozna sie wiezie. Student woli 5zl na piwko przeznaczyc niz pranie,a lalunie co zmieniaja ciuszki codziennie,maja cale szafy,to mieszkaja na stancjach z pralkami,a nie w akademcu
W Olsztynie pralki byłyby baaardzo przydatne. Świetny pomysł
Moim zdaniem lepiej postawić po jednej, dwie pralki w domach studenckich, bo pralnia w mieście jest i studenci raczej nie chcą nosić brudów ze sobą. Co prawda nie wiem gdzie w akademiku miałaby stać taka pralka... Powodzenia i pozdrawiam Olsztyn
Witam,
udało Ci się z twoim pomysłem? Sam się na takim pomysłem zastanawiam i mam zamiar zrobić coś takiego we Wrocławiu. Na razie zacząłem się orientować jakie są koszty pralek i gdzie można pozyskać pieniądze na rozkręcenie biznesu. pozdrawiam
W takim razie powiedz gdzie mozna pozyskac kase
oraz jakies a koszty pralek
Witam!Ja też zapaliłem sie do tego pomysłu!Mieszkam w Łodzi i tutaj też jest miasteczko studentów.Największym problemem będzie lokal niedaleko miasteczka.Po nowym roku zaczynam szukać.Pozdrawiam!!!
Można powiedzieć że jestem fachowcem w tej dziedzinie.
Mam pralki samoobsługowe w akademikach . I powiem wam że nie wygląda to tak super jak by się mogło na początku wydawać Ciekaw jestem czy ktoś z was otworzył taką pralnię . Chętnie odpowiem też na pytania .
|
|