|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 4 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanówBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myślę,że odkurzacz Karchera z możliwością odsysania cieczy,bądź jakiś inny za 350zł w zupełności wystarczy.Coś mi się wydaje,że też spróbuje bez zakładania działalności.
witam. również mam zamiar sobie dorobić w ten sposób ,mam zbyt na pranie samochodów (firma) powiedzcie mi co muszę kupić : odkurzacz piorący karcher puzzi 100,proszek RM 760 ,i co jeszcze czy muszę kupić jeszcze zwykły odkurzacz ,czy muszę kupić jeszcze jakieś środki czyszczące i morze jakieś końcówki do odkurzacza czy są już w zestawie.bardzo dziękuje za odpowiedz.
Mi polecono jeden z odkurzaczy na sucho do tego puzii za około 400zł,bo przed praniem musisz odkurzyć.Co do aut to nie wiem czy nie będzię Ci potrzebna jakaś ssawka.Ja teraz jestem na etapie tworzenia jakiejś ulotki,do tego jeszcze jakaś informacyjna strona www na darmowym serwerze i na przyszły tydzień prawdopodobnie zamawiam sprzęt.
Uważam to za bardzo interesujący pomysł. Jest dość niskonakładowy a zyski jakie można osiągnąć są dość wysokie. Uważam, że idealnym miejscem do otwarcia tego typu działalności jest miejsce w sąsiedztwie hipermarketu lub stacji benzynowej. Być może nawet można dojść do porozumienia i zawrzeć umowę ze stacją benzynową na świadczenie takich usług na ich terenie.
Podstawową rzeczą jest dobry środek czyszczący, który ma właściwości odpowiednie i nie powoduje zmian kolorów na tapicerce (nie odbarwia) z tym się wiążą koszta odpowiednie ale i tak da się na tym wyjść na swoje. Uważam, że dobrze prowadzić taką działalność w dwie osoby. Jako dodatkową usługę można wprowadzić polerowanie felg aluminiowych, chromowanych oraz smarowanie opon nabłyszczaczem. Pozdrawiam
Black time...to pisz za jakis czas jak Ci sie biznes kreci ;)
ktoś może coś napisać więcej na ten temat?tzn ktoś prowadzi taką działalność?jeżeli tak to w jak dużym mieście..ilu mniej więcej klientów(w ciągu np. tygodnia)czy duża konkurencja i oczywiście czy idzie zarobić na tym?
Odświeżam, może jest już ktoś w stanie wypowiedzieć się jak mu idzie z tym biznesem?
Wątpię, aby się tu jakakolwiek sensowna odpowiedź poza przechwałkami i zarzutami pojawiła ;).
Ja równiez chciałbym wejśc w ten biznesik. Na początek wkład niewielki. Przymierzam sie do kupna karczera Puzzi 100 i srodków piorących do dywanów i tapicerek. Zamierzam porządnie sie ogłośić - ulotki, wizytówi, reklama na aucie.
Ponadto zamierzam oferowac mycie tapicerek samochodowych oraz kompleksowe czyszczenie aut (wewnątrz) - równiez u klienta - lecz do tego bede musiął dokupic Agregat prądotwórczy - tak sądze. Jedynym problemem/badz nie jest to ze pracuje codziennie 8-16 i zlecenia bede mógł wykonywac po 16 i weekendy. Ponawiam prośbe kolegów o wypowiedz osób prowadzących coś takiego
pomysl dobra, kasa tez, na jedno autko zeby porzadnie wypucowac ok 3h trzeba liczyc a puzzi 100 to minimum do tej pracy. pozdro
Witam! zastanawiam się nad otworzeniem takiej firmy. Dobry pomysł?? sprzęt mam tylko formalności szyld i reklama. Ile kosztują wszystkie opłaty miesięczne i na start?? z góry dziękuję!
Witam
Według mnie to jest całkiem dobry pomysł, kożystam z usług takiej firmy i uważam że całkiem przyzwoite pieniądze na tym zarabia, ponieważ za uslugę czyszczenia dywanu duzego i kompletu wypoczynkowego kasuje 140zł zajmuje mu to około godziny i z tego co się orientuje chętnych ma sporo, polecam ten biznes na duze miasto, lub na małe plus okoliczne, samochód obowiaskowo musi Pan posiadać
Ja mieszkam w miejscowości do 1500osób jest to mała miejscowość ale ma prawa miejskie i jest to gminą. Nie liczę na zlecenia w tym mieście tylko w innych miejscowościach położonych 10-20km od miejsca zamieszkania. Mam samochód. Tylko teraz zastanawiam się jakie to są koszta może ktoś wie?? nie licząc sprzętu. Z góry dziękuję!
najważniejsza reklama, np. w radiu lokalnym, reklama na Twoim samochodzie i może znajomych, strona internetowa też by się przydała.
witam! wiem ze bylo juz wiele podobnych tematow, ale chcialbym znac wasza opinie moze nawet porady jesli ktos sie tym zajmuje. czy otwarcie takiej dzialalnosci w 75tys miescie jest oplacalne? czy to wypali? jakie sa realia na tym rynku? dzieki!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 4": - czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek - PRANIE DYWANÓW I TAPICEREK MEBLOWYCH, SAMOCHODOWYCH - pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie dywanów i tapicerek - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ...
|
|