|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 33 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
zadzwoni biuro na czyszczenie to zobaczy :)
To jak bedzie taki klient to bedzie mozna kupic drugie puzzi o czlowiek dorywczo jakas pania zosie
widze ze tylko karcher wymiata :)
Oczywiscie:) ale co do poczatku to najlepsze wyjscie bo zawsze jest ryzyko ze moze byc klapa:)
Karchera najłatwiej sprzedać na allegro
czy ktos z was sprzatal po remontach? jakiego sprzetu trzeba urzyc? i jakimi preparatami czysci sie takie pomieszczenia? i jak wyglada w praktyce takie sprzatanie? bo napewno inaczej niz pranie dywanów lub mycie tapicerki
JA prałem jedno mieszkanie po remoncie i dużo zależy od oczekiwań klienta. U mnie gościu zrobił całe mieszkanie a zostawił z 12 letnie wykładzinę w całym mieszkaniu. Oczywiście była zaniedbana itd. Cudów nie oczekiwał ale z efektu był zadowolony a prałem tradycyjnie.
prosze jeszcze o innych wypowiedzi na temat sprzatanie po remontach
Spajki: ile wzioles pieniedzy za posprzatanie tego mieszkania?czyli prales puzzy 100? a moze znasz jakies inne skuteczne firmy inne niz karcher?karcher jest strasznie przereklamowany, a ja chcialabym otworzyc dzialalnosc dzialajaca na sprzecie innym, typu np. NOWOSC. przeciez nowosc zawsze klientow przyciąga:)
Witam,
tak jak już ktoś wcześniej pisał od Puzzi pod względem parametrów jest lepsza Santoema Sabrina, tym bardziej, że teraz na rynku występuje wersja o parametrach Santoemy Maxi upchana w Sabrinę. Fakt faktem, że ergonomiczność tej maszyny nie jest tak fajna jak w Puzzi ale z drugiej strony liczy się późniejszy efekt pracy (to jest najważniejsze-zadowolony klient). Zresztą jaka by nie była maszyna to i tak decydujące będzie jakich środków chemicznych się używa i czy sumiennie wykonano czyszczenie (pranie). Ja osobiście szukam maszyny, która by łączyła osiągi i ergonomiczność ale chyba takiej nie ma. Chyba kupie Nilfiska AX14-wydaje się być idealny do pracy u klienta. Lepsze osiągi od Puzzi i lepiej wykonany...trochę droższy ale coś za coś. No i do czyszczenia dywanów przyda się też jakiś odkurzacz kolumnowy-podstawa. Proponuję zajrzeć na strony Numatic, Clenafix, Nilfisk, Tersus, Profchem - tam jest wiele informacji o czyszczeniu i urządzeniach czyszczących.
dzabus posprawdzam te strony
duzo fotumowiczow pisze na temat puzzy a czy ktos uzywa santoemmy?
nikt nie uzywa santoemmy??:(
Chyba za 3 pokoje wyszło 150 zł prosto do kieszenie i zadowoleni klienci :)
Witam wszystkich, przeczytałem cały temat jednak nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, które mnie nurtuje.
Mianowicie chciałbym rozpocząć działalność właśnie w zakresie prania tapicerek samochodowych i zastanawiam się nad formą opodatkowania. Skłaniałbym się ku ryczałtowi, jednak nigdzie nie mogę znaleźć jaka stawka ryczałtu by obowiązywała do tego typu usług.
Witam wsztstkich, chciałbym otworzyć działalność polegającą właśnie na praniu tapicerek samochodowych, lecz chciałbym wybrać ryczałt jako formę opodatkowania. Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę znaleźć w jaka w tym zakresie obowiązyłaby stawka ryczałtu. Czy ktoś może się orientuje?
A czy wie ktoś jaka stawka ryczałtu dotyczy prania tapicerek? Niestety nie mogę się nigdzie doszukać, a może ktoś już znalazł i może się podzielić tą wiedzą...
Sprawdź również podobne tematy:
- Czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek
- Pranie dywanów i tapicerek - Pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ... - Pranie dywanów, tapicerek itp.- Tarnobrzeg, Stalowa Wola.... - Sprzatanie biur, pranie oraz czyszczenie dywanow i wykladzin - Pranie tapicerek + wulkanizacja - Pranie tapicerek-trójmiasto - Ustawianie zbieżności,klimatyzacja,pranie tapicerek???? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|