|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 34 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ryczałt 8,5 %
Dzięki za odp. ale chciałbym doprecyzować (ot taki dokładny jestem z natury):
8,5%: a) przychodów, o których mowa w art. 6 ust. 1a, do kwoty stanowiącej równowartość 4 000 euro; od nadwyżki ponad tę kwotę ryczałt wynosi 20 % przychodów, b) przychodów z działalności usługowej, w tym przychodów z działalności gastronomicznej w zakresie sprzedaży napojów o zawartości alkoholu powyżej 1,5%, z zastrzeżeniem pkt 1, 2, 4 i 5 oraz załącznika nr 2 do ustawy, c) przychodów związanych ze zwalczaniem pożarów i zapobieganiem pożarom (PKWiU 75.25.11), d) przychodów ze świadczenia usług związanych z prowadzeniem przedszkoli oraz oddziałów przedszkolnych w szkołach podstawowych, w tym specjalnych - dotyczy wyłącznie przygotowania dzieci do nauki w szkole (PKWiU 80.10.11 ex), e) przychodów ze świadczenia usług związanych z ogrodami botanicznymi i zoologicznymi oraz obszarami z obiektami chronionej przyrody (PKWiU 92.53), f) przychodów z działalności polegającej na wytwarzaniu przedmiotów (wyrobów) z materiału powierzonego przez zamawiającego, g) prowizji uzyskanej przez komisanta ze sprzedaży na podstawie umowy komisu, h) prowizji uzyskanej przez kolportera prasy na podstawie umowy o kolportaż prasy, i) przychodów, o których mowa w art. 14 ust. 2 pkt 11 i 12 ustawy o podatku dochodowym. Czy to będzie w takim razie podchodziło pod działalność usługową z pkt. b) ?? I jeszcze jedno pytanie na które nie znalazłem odp. Mianowicie czy na tapicerkę samochodową stosujecie prespray ?? Pozdrawiam.
witam jakiego srodku uzywacie do eliminacji roztoczy i jakiego do impregnowania dywanow i tapicerki.Znalazlem karchera do impregnowania rm762 ale nie wiem czy jest dobry . nie wiem tez jaki jest do roztoczy kiedys czytalem na ten temat ale juz nie pamietam gdzie. pozdrawiam
marzenia :)
Witam wszystkich. Mam pytanie do szorowarek jedno tarczowych jes jeden rodzaj szczotek? Chodzi mi o ich mocowanie.
Czemu marzenia? Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne,ale chyba najgorętsze okresy to przedświąteczne-wtedy jak piszesz zarobiłes 1000zł. Wiele zalezy od okolicy,jesli masz więcej takich zamówień to załóz legalna dzialalnośc,na poczatek zus wyniesie Cię 280zł. Możesz starac się o dofinansowanie chociazby z biura pracy na zakup sprzętu do czyszczenia i odziez roboczą.
Witam
Śledzę temat na bieżąco, jestem zainteresowany praniem tapicerki samochodowej. Mam pracę i chcę dorobić po godzinach. Mam 2 lakierników obok siebie, którzy szukają osoby zajmującej się tego typu rzeczami. Kieruje do Was pytanie. Z tego co widziałem wielu z Was poleca na początek puzzi 100 ja zainteresowany jestem Numatic George GVE370-2. Cena jest porównywalna. Czy moglibyście doradzić którą maszynę wybrać? Czy trzeba by dokupić jeszcze jakiś końcówki? Jakie środki potrzebował bym na początek?
Witam
Jestem nowy na forum ,choć o sprzęcie trochę było to zapytam jeszcze raz ale konkretnie . Mam zamiar kupić puzzi 100 na początek ale jest model puzzi 8/1C w tańszej cenie i minimalnie lepszy.Czy ktoś używa właśnie puzzi 8/1C i jak sie sprawuje . Pozdrawiam
Witam.
Jestem nowicjuszem w tej branży, a w zasadzie dopiero zamierzam nim być. Posiadam trochę środków finansowych na rozpoczęcie tej działalności tzn. czyszczenie dywanów, wykładzin i tapicerek samochodowych, meblowych. Zdecydowałem się na tę właśnie działalność po wnikliwej analizie rynku, na którym zamierzam działać. Obecnie jestem po etapie przyswajania wiedzy teoretycznej, korzystałem z poradników firmy Tersus i Profchem. Nawiasem mówiąc bardzo pożyteczna lektura. No, ale to tylko teoria. Chciałbym zdobyć trochę wiedzy praktycznej i tu jest moje 1 pytanie, do starszych i bardziej doświadczonych kolegów w tej branży. - gdzie można zapisać się na szkolenie, pokaz itp. Dotyczące czyszczenia wykładzin i tapicerki różnymi metodami? Nie chcę wypływać na rynek jako zupełny żółtodziób, zacząć partaczyć robotę i tym samym psuć opinię tym, którzy to robią dobrze. Wychodzę z założenia, że robię coś dobrze i profesjonalnie, albo wcale. Na początku zamierzam poćwiczyć na dywanach i samochodach rodziny i sąsiadów (po szkoleniu oczywiście). Zanim jednak to nastąpi muszę zaopatrzyć się w dobry sprzęt. Z tego, co czytałem na forum (a przeczytałem wszystkie posty), wyłania się następujący obraz. Zdecydowana większość startujących w tej branży zaczyna od Puzzli. Natomiast Ci, którzy działają dłużej „przesiadają” się na lepszy sprzęt firm Tersus, Numatic, Santemma Sabrina, Stempro, itp. Tu kolej na moje drugie pytanie: - czy jest sens startować od Puzzli, czy lepiej od razu kupić coś lepszego? Tak jak pisałem mam na to środki, (ale bez przesady) Doradźcie mi bardzo proszę w kwestii wyboru sprzętu, zasugerujcie coś, każda dobra i szczera rada jest cenna. Chodzi mi o sprzęt typu: - odkurzacz kolumnowy (pewnie najlepszy byłby z wirującą szczotką) - szorowarka z walcowymi szczotkami do wcierania presprayu (i nie tylko zresztą).Tu pewnie warto było by zainwestować, bo mogłaby służyć do kilku metod czyszczenia. - odkurzacz ekstrakcyjny - oraz potrzebny do tego osprzęt (końcówki, ssawki, te sprawy) O opryskiwaczu i zwykłych szczotkach nie będę pisał, jeżeli coś pominąłem, to proszę o podpowiedz. Trzecie moje pytanie: -, co sądzicie o zainwestowaniu w generator ozonu? Czy ktoś z was tego używa? Jak wycenić taką usługę? Może to być ciekawa sprawa, jeżeli faktycznie działa tak jak opisują i likwiduje tyle paskudnych zapachów, a przy tym jest tak prosty w obsłudze. Może warto to mieć w swojej ofercie? Chciałbym zająć się również czyszczeniem kostki brukowej i elewacji z grafitti i zabezpieczeniu jej przed bazgraniem. Jeżeli posiadacie jakieś doświadczenie w tym temacie, co do potrzebnego sprzętu, środków i metod to proszę o radę. Z góry dziękuję za życzliwe rady, pozdrawiam.
Tu jest porównanie ekstraktorów:
http://firmasprzatajaca.pl/userfiles/fi ... maszyn.pdf Ja mam puzzi 200 ale w tej chwili w zasadzie piorę już tylko u siebie w pralni tak więc będę dokupywał coś mocniejszego i większego o lepszych parametrach ssania i natrysku. Jeżeli ma być to pranie u klienta to sprzęt powinien być w miarę poręczny i lekki, jeżeli w pralni stacjonarnej to waga i gabaryty nie odgrywają już takiego znaczenia.
Witam.
Orjentuje się ktoś może jak zrobić kalkulacje potrzebne do otrzymania środków z PUP. Chodzi mi o orjentacyjne przychody i wydatki, oraz czy można kupić za te pieniądze Laptopa? Z góry dzięki. Pozdrawiam
Witam wszystkich na forum
Mam pytanko do specjalistów od prania dywanów niedawno zaczęłem przygode z praniem dywanów używam puzzi 100 do płukania rm760 jako prespray prochem power burst S789 ph 10.5 albo tersus mc990 ph 9.9 mój problem: na silnie zabrudzonych i poplamionych powierzchniach mam problemy z usunięciem plam nie zawsze ale zdarzało mi się 2 -3 razy powtarzać cały proces prania włącznie z ponownym nakładaniem presprayu aby uzyskać porządany efekt mam pytanie do was co mógłbym zrobić aby poprawić efekty swojej pracy czy zakupić jakiś dodatkowy uniwersalny odplamiacz czy dalej prać tylko za pomocą presprayu dzięki za odpowiedzi i wyrozumiałość dla nowicjusza pozdrawiam
minimalny zus ok 350 zł
Dobra to może inaczej, czy jest ktoś w stanie napisać w postaci cyferek ile trzeba wydać pieniążków na rozpoczęcie takiej działalności i ile trzeba za to płacić miesięcznie.
może teraz zrozumiecie o co chodzi! ja naliczyłem ze mi wyjdzie około 20tys.z samochodem za 9tys.jestem w trakcie pisania biznesplanu bo chcem z pup u pieniadze wyciagnac...
Witam
Kieruje pytanie do wszystkich zainteresowanych tym tematem. Który sprzęt powinienem wybrać na początek z uwarunkowaniem na pranie tapicerki samochodowej? Karcher PUZZI 100 vs. Numatic GVE370-2 ?? Jakie dodatkowe końcówki były by niezbędne? Dziękuje Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek
- Pranie dywanów i tapicerek - Pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ... - Pranie dywanów, tapicerek itp.- Tarnobrzeg, Stalowa Wola.... - Sprzatanie biur, pranie oraz czyszczenie dywanow i wykladzin - Pranie tapicerek + wulkanizacja - Pranie tapicerek-trójmiasto - Ustawianie zbieżności,klimatyzacja,pranie tapicerek???? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|