|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 35 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a JAK WAM IDZIE z pozyskiwaniem klientów ja myśle, że warto byłoby otworzyć punkt na mieście "pralnie dywanów" i nie prać bezpośrednio u klienta tylko wozić i prać w pralni to chyba bardziej profesjonalne i wygodne dla klienta. W tym tygodniu rozniosłem 1000 eleganckich ulotek z gumkami na furtki i troche po blokach dało to 1 telefon z zapytaniem kicha niesamowita :((
Czy ja wiem czy branie dywanów jest wygodniejsze... Właśnie wydaje mi się ze pranie u klienta jest wygodniejsze dla niego.
klienci zdecydowanie wola aby dywan zabrać nawet jesli maja zapłacic wiecej.
matiass24 nie masz co liczyc na klientów az do marca kiedy zrobi sie cieplej i rusza sie tapic. samochodowe
Witam wszystkich , jestem nowy na forum dlatego też po przeczytaniu całego wątku nasunęło mi się jedno pytanie. Chodzi o pranie tapicerki samochodowej a dokładnie o pranie materiałowej okleiny(tapicerki) na drzwiach przyklejonej do plastiku , włączając podsufitkę ,która też często przyklejona jest do innego materiału jak np. dykta.( wszystko często jest jeszcze podszyte cienką warstwą gąbeczki...
W jednym poście ktoś wspomniał o bonnetowaniu. Chciałbym aby ktoś rozwiną ten temat ( na inne sposoby usuwania brudu) z tak delikatnych miejsc podatnych na uszkodzenie przez odklejenie, czasem może zajść potrzeba wyczyszczenia dużej powierzchni, czy są jakieś inne sposoby lub specjalne urządzenia do czyszczenia takich miejsc? Pozdrawiam i dziękuję z odpowiedzi Radek
Mam takie pytanie, chciałbym sie dowiedzieć czy jest duże ryzyko w prowadzeniu takiej działalności bez zarejestrowania działalności gospodarczej?
Czy można w wpadku takiej usługi pisać umowe zlecenie? Jakie są podstawowe urządzenia do prowadzenia teg typu działalności, kupić nowe czy lepiej urzywane?
Może ktoś wie czy jastniej coś takiego jak leasing urządzeń d oczyszczenia?
Jeśłi tak prosze o kontak do takich firm.
Witam jakich uzywacie srodkow do prania dywanów zakupilem ostatnio karchera puzzi 100 z tabletkami rm760 i do tego odplamiacz rm769 wypralem swoj dywan i szczerze nie jestem zbytnio zadowolony widac ruznice ale to nie to czego oczekiwalem tak samo odplamiacz nie jest taki skuteczny chodź usunol kilka plam. rozrobilem presprey z rm760 (1 tabletke )na 5l wody spryskalem szczotka potarlem po dywanie, odczekalem i pozniej zaczelem prac zadowolony jestem w 65 % bo jest jakas różnica . A jakich wy srodków używacie do prania dywanów badz tapicerki?? czytalem ze dobry jest tersus pr101 ale jako presprey ale czy mozna nim potem prac.?? i co polecacie na plamy najlepiej wszelkiego rodzaju.
Witam Wszystkich:)
czy sa jakies szkolenia w temacie: mycie tapicerki samochodowej? prosze o odpowiedzi:) mogłabym umyc swoje samochody, sasiadów w celu treningu, ale nauczyc sie tego pod okiem profesjonalisty to jest o wiele lepiej
nie jest to az takie trudne .raczej niczego nie zepsujesz piorac tapicerke poczytaj sobie na forach czy moim blogu ,w zupełnosci ci to wystarczy, jeszcze nie słyszałem zeby ktos prowadził jakies szkolenia z tego zakresu
dzieki:) najwyżej jak umyje zle to swoj samochod :) A moze ktos inny slyszal o takim szkoleniu?
Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi.... Ja też jestem za punktem stacjonarnym prania dywanów i odbiorem dywanów od klienta + takie usługi jak czyszczenie mebli i samochodów oczywiście u klienta.
- dodatkowo przecież możemy dogadać się z różnymi firmami(np. sklepy z dywanami i wykładzinami) i stworzyć punkty odbioru w dalszych miejscach, - używać lepszego sprzętu np. steempro, lub nawet stacjonarnych maszyn....o ile mamy $$$... przecież na 4 piętro nie będziemy biegać z takimi maszynami ;) , profesionalnych trzepaczek do dywanów RugBadger Pro, a może nawet kiedyś wirówki( inna bajka)...a o to przykłady takich firm : TABRIZ, POLRUGTEAM Proponuje również pomyśleć dodatkowo o usłudze ozonowania szczególnie samochodów palaczy i z klimatyzacją.....
Czesc wytłumacz mi oc chodzi z ta usluga ozonowania samochodow?jak to dziala?i co jest do tego potrzebne, jakies urzadzenia,zapachy,plyny itp?
kolego pitbull musisz zakupic odpowiedni prespray rm 760 jest przeznaczony do wypłukiwania a cala robote odwala prespray i odplamiacze ja uzywam prochem s789 power burst i slabszy tersus mc 990 i odplamiacze rowniez prochem tym co mysla ze kupia karchera i rm 760 i zrobia mega interes z gory odradzam wchodzenia w ta branze najlepiej posiadac rowniez pomieszczenie w ktorym bedzie sie to wszystko pralo bo wypranie 10m2 dywanu bardzo brudnego i zaplamionego czesto zajmuje nawet 3 godz pracy a u klienta mozna pozalewac mieszkanie i narobic sobie wstydu jak ktos chce wchodzic w ten interes radze przestudjowac forum czystosci ifc i temat pranie dywanow powiem dodatkowo ze podstawowy komplet odplamiaczy to 1500zl + prespray+ srodki neutralizujace zapachy i wiele innych to juz ponad 2000 bez tego ani roz bo nie damy rady wyczyscic niektorych plam czy pozbyc sie zapachu po zwierzatkach cen tez nie radze zanizac smiac mi sie chce jak widze ogloszenia typu pranie dywanow cena 4zl m2 to ciezka praca a chemia tez kosztuje zeby zarobic trzeba brac przynajmniej 7-10zl m2 i robic wszystko profesjonalnie anie tlumaczyc klientowi ze tej plamy sie nie da doprac a co do puzzi 100 to sam uzywam 2 raz wydalbym 500zl wiecej i kupil numatic sabrina poprostu lepszy sprzet pozdrawiam
mam pytanie....czy jeśli dojadę do domu klienta to korzystać z jego prądu czy mieć pod ręką agregacik wytwarzający 220v??
a co myslicie o prespreyu : tersus pr101 dobry bedzie na sam poczatek ?? bo nie mam zabardzo funduszy do szalenia w kupowaniu roznego rodzaju chemi i chcialbym wybrac taki srodek zeby byl odpowiedni do roznego rodzaju dywanow i tapicerek. I jaki jest dobry odplamiacz oczywiscie tez taki ktory poradzi sobie z wiekszoscia plam . co polecacie ??
Sprawdź również podobne tematy:
- Czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek
- Pranie dywanów i tapicerek - Pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ... - Pranie dywanów, tapicerek itp.- Tarnobrzeg, Stalowa Wola.... - Sprzatanie biur, pranie oraz czyszczenie dywanow i wykladzin - Pranie tapicerek + wulkanizacja - Pranie tapicerek-trójmiasto - Ustawianie zbieżności,klimatyzacja,pranie tapicerek???? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|