|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 37 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
a czym chcesz czyscic posadzki, podłogi??
Jeśli chodzi o posadzki i podłogi to jeszcze jestem w trakcie rozmyślań zależy czy będą na to zlecenia czy nie i jakie .Z kasą na kupienie urządzenia do posadzek i podłóg nie ma problemu - ogólnie mówiąc jest konkretne zlecenie -jest urządzenie proszę tylko o podpowiedz jakie będzie dobre oczywiście nie przesadzając z kwotą bo może to być pierwsze i ostatnie zlecenie. Klientów na pozostałe usługi mam.
Jeszcze jedno.Czy warto się pakować w Karcher- PW 10 głowica do czyszczenia bo z tego co widzę na internecie to wielu z tych co to mają chętnie go odsprzedadzą (czy to nie gadżet?).
dobre tylko jak robisz duze powierzchnie, w innym wypadku szkoda kasy
witam panowiec i panie
Idzie wiosna, jestem ciekaw jak jest z klientami szczególnie u tych którzy dopiero zaczeli..
Witam. Mam propozycje prania tapicerek samochodowych jako firma podwykonawcza. Musiałbym tylko założyć działalność. Sprzęt i pomieszczenie udostępnia mój wspólnik, kosztami za środki piorące, prąd i wodę dzielimy się na pół. Za wypranie auta bierzemy 150zł i dzielimy również na pół. Co o tym myślicie?
Witam wszystkich tez jestem ciekawy jak u innych co dopiero zaczeli prac dywany i tapicerki . Osobiscie jestem juz miesiac na rynku i nie mam zabardzo rewelacji narazie pare klijentow mi sie trafilo a ogloszenia to juz wszedzie dalem gdzie tylko mozliwe i sadzilem ze bedzie lepiej. Jak myslicie teraz w marcu sie ruszy cos tym co dopiero zaczynaja w tej branży ??
Nie wiem czemu wszyscy zakładający firmę rzucają się na sprzęt m-ki Karcher- przecież to totalny chłam z chin.
Sam handluję sprzętem, mam usługi i to co nieraz ludzi psioczą na żółty sprzęt to tragedia- na myjniach odkurzacze wytrzymują po 3 miesiące, myjki remontowane są co pół roku. Ludzie nim coś kupicie to jedźcie do specjalistyczengo sklepu, albo poszperajcie na forach dla profesjonalistów.
Ja wiem dlaczego
jak wpadniesz do klienta z niebieska santemmą to dla niego nie bedziesz wygladał zbyt profesjonalnie bo zwykły smiertelnik wie ze tylko Karcher robi profesjonalne odkurzecze piorace, na widok wilekiego żółtego smoka klientowi miekna nogi, w tym cała ta filozofia
ja 3tygodnie od założenia firmy
- 3 tap. sam. w tym jeden bus - i około 10 dywanów - kilka zamówień na następne tygodnie ogólnie ciężka branża ale mi się podoba i już dużo się nauczyłem myśle, że dopiero po roku można jakoś lepiej się z tego utrzymywać a narazie zbierać doświadczenie i nowych klientów z czasem powinni być stali klienci i dużo z poleceń wytrwale i do celu
Pewnie dlatego, ze jest najtańszy na początek. Niech wytrzyma chociaż pół roku, to jak ktoś załapie klientów i zacznie mu się interes kręcić, to może sobie zmienić sprzęt na lepszy np. na rzeczony santoemma sabrine. A w momencie gdy interes klapa to strata do przełknięcia, jednak uważam, że "żółtego smoka" w pierwszym sezonie działalności można odrobić na zleceniach. Pozdrawiam i życzę duuużo pracy.
Zajmuje się praniem dywanów i tapicerki od 5 lat i chciałbym skomentować jakość sprzętu Karcher. Zaczynajec działalność kupiłem pierwszy odkurzacz tej własnie firmy spisywał się reeewelacyjnie i zresztą spisuje.Posiadam teraz sprzetu Karchera na około 28000 tys złotych i jestem bardzo zadowolony, bardzo polecam ludziom zaczynającym taki rodzaj działalnosci, faktem jest że teraz trochę mi brakuje w praniu tapicerki samochodowej metalowych końcówek i cisnienia natrysku i ekstrakcji + 80C na gorąco, wówczas można zelżyć z detergentem.Naprawdę nie rzucajcie się na drogi sprzęt uczcie się zawodu na Karcherze znakomicie sie do tego nadaje,wiadomo że jest sprzęt lepszy ale jest nieporównywalnie droższy np: 2500 zł odkurzacz piorący jakiego używam,10000 zł na gorącą wodę i cisnienie na początek niema sensu wchodzić w koszty wiem co mówię.Podsumowując musimy pamiętaś żeby nie kusić się na tani sprzęt Karchera reklamowany w internecie bo może to być podróbka, jak nam wiadomo podróbce ulegają rzeczy wielkich firm i bardzo popularnych.Kupujmy u serwisantów i pamiętajmy jeszcze o jednym bardzo ale to bardzo wnikliwie czytajmy instrukcje działania sprzętu, bo np: spalimy turbinę po zalaniu, nawali pompa po niepłukaniu odkurzacza itp:::::::: Pozdrawiam
witam. jakimi środkami czyścić tapicerki samochodowe, kostkę brukową i klinkier na zewnątrz i czym dachy? jaki jest najlepszy sprzęt do kostki i klinkieru? z góry dzięki
jeszcze jedno. jak rozpoznawać plamy na dywanach i jak je usuwać. jest może do tego jakiś poradnik albo kusr?
Witam.
Sprzedam używane PW 10. Ponawiam ogłoszenie, bo wróciłem do kraju. Link: http://allegro.pl/item948006063_karcher ... i_300.html Tel.696-416-113 Dla forumowiczów życzę powodzenia w sezonie wiosennym :)
Na początek najlepiej kupić mały ekstraktor, który zawsze się przyda- zarówno do lataniu po klientach, jak i do czyszczenia u siebie. Najlepsze w swojej klasie: Nilfisk AX14, Santoemma Sabrina. Dużo lepsze parametry i wykonanie niż Karchera, cena wyższa, ale do przeżycia. Dużo chemii, sprzętu ręcznego. Jak jest kasa to szorowarkę i odkurzacz sucho-mokro, albo biurowy, jak ktoś za sprzątanie się chce zabrać.
Sprawdź również podobne tematy:
- Czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek
- Pranie dywanów i tapicerek - Pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ... - Pranie dywanów, tapicerek itp.- Tarnobrzeg, Stalowa Wola.... - Sprzatanie biur, pranie oraz czyszczenie dywanow i wykladzin - Pranie tapicerek + wulkanizacja - Pranie tapicerek-trójmiasto - Ustawianie zbieżności,klimatyzacja,pranie tapicerek???? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|