|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 5 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanówBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zależy jaka jest konkurencja? Ile jest takich firm w Twoim mieście.
no tak okolo 5
i jak tam postępy z biznesem?
Nie chodziło mi o reklamę tylko jakie są średnie opłaty miesięcznie i ile trzeba włożyć kasy na start (bez sprzętu) ??
no to założenie działalności gospodarczej. Jakiś samochód, i jeśli sprzet i reklamę masz to jeszcze misięcznie to środek do prania i to wszystko.
Witam,
Czy ktoś może prowadził tego typu biznes jako forme pracy dorywczej ? tzw. po godzinach? Zastanawiam się czy to jest opłacalne , konkurencja jest dość duża a sprzęt taki profesjonalny kosztuje , puzzi 200 jakieś 3500 chemia końcówki do tapicerki razem wyjdzie jakieś 4000, inwestycja tylko czy się zwróci? dajcie znać , może komuś się udało bez rejestrowania działalności oczywiście bo z to już klapa. pozdr
ehh widzę że Ci nikt nie udzielił odpowiedzi
jak znajdzie sie ktoś znający odpowiedź to niech napisze, sam jestem ciekaw ile potrzeba poświęcić pieniędzy żeby wystartować i sie utrzymać (chodzi tylko o opłaty)
założenie działalności a pożniej misięcznie zus, paiwo na dojazd i środek do prania to wszystko.
Dobra to może inaczej, czy jest ktoś w stanie napisać w postaci cyferek ile trzeba wydać pieniążków na rozpoczęcie takiej działalności i ile trzeba za to płacić miesięcznie.
może teraz zrozumiecie o co chodzi!
Witam, ja już zajmuję się tą działalnością i powiem szczerze że nie jest źle - mieszkam w Trójmieście, ale jeśli ktoś liczy na szybkie i łatwe pieniądze to niech się nie zabiera za czyszczenie.
Celli - powiedz masz na myśli że nie ma na tym kasy? nie da się zarobic czy chodzi ci o to że to ciężki kawałek chleba?
jakiego sprzętu używasz? i czy rejestrowałeś działalność?
Witam was wszystkich mieszkam w miejscowosci liczacej ok 12 tys mieszkanców taka mała miejscowość, jest w niej o ile sie niemyle 1 firma ktora pierze tylko tapicerki samochodowe no i + te co sobie dorabiaja na czarno ..Zaryzykowałem wziołem dofinasowanie zPUP i powiem wam szczerze ze nie zaluje zainwestowałem w sprzet tzn Karcher puzzi 200 (3100zl)+ do tego pracownica kszot 1600zl + zapas proszków koszt 600zl + scierki srodki czyszczace (500zl) + koszty zarejstrowania firmy + reklama (ulotki,reklama w TV kablowej, reklama na samochodzie, reklama na lokalnych gazetach, wizytówki kszot ok 1000zl)i jeszce pare rzeczy do wykonczenia garazu (3000zl) i jakos omzna podciagnac aby wiecej wyciagnąc z urzedu ..teraz jak prosperuje pierwsze 3 -5 miesiecy bardzo ciezkie po niecalych 6 miesaicach sie dopeiro zaczeło ludzi dzwon aby prac dywany w domu tapicerki samochodowe bez ustanku szczerze powiem ze z terminami jest coraz ciezej i zamierzam zatrudnic nowego pracownika choc sie boje bo wiadomo co sam zrobie to sam a pracownik moze zawsze popsuc renome firmy zarobki jak wygladaja w tym momencie miesiecznie mozna wycignac min 2500zl cennik sie tez duzo liczy ja obnizylem kszoty do minimum i pewnie daltego mam tyle klientów odkurzanie dywanow u klienta 30zl za dywan z dojazdem tapicerka samochodowa zalezy jak zabrudzona maximum 100zl do tego na konciec pracy myje saochod + czyszcze kokpit ...moim zdaniem interes godny polecenia serdecznie polecam;)
ale jakby to było przed blokiem to jak umyjesz samochód? chyba że do Ciebie do garażu przyjeżdżają.
Druga rzecz to plus że masz garaż.
o to mi cały czas chodzi. jeśli ktoś może to proszę podać kwotę.
Bobek22_1986
powiedz jak pierzesz tapicerkę to tylko i wyłącznie tapicerkę czy też przednie siedzenia i tylną kanapę też? A te 30zł za dywan każdych rozmiarów czy masz jakąś cene z metra wyznaczoną, z góry dzięki za odp. pozdr
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 5": - czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek - PRANIE DYWANÓW I TAPICEREK MEBLOWYCH, SAMOCHODOWYCH - pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie dywanów i tapicerek - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ...
|
|