|
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 53 |
Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanówBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
panowie mam pytanie pralem u sibie dywan mam odkurzacz pioracy dla wlasnego urzytku pizzi 100 i kupilem te tabletki ... wypralem fajnie ale jest jeden problem bo w jednym miejscu jest takie cos jakby sklejone czyms pod reka czuc ze jest to twarde i nie da rady tego wykruszczyc tak jakby spadl papieros czy jakies klej sie wylal ... da rady to usunac?
pewnie jest to dywan PP i tego nie da rady usunąć
Pytanko odnośnie prania dywanów wełnianych, z miękkim ok 1 cm. włosiem. jak najlepiej doczyścić dywan?
Standardowo robię - pryskam środkiem czyszczącym (używam rm 760 karcher), szoruję, odsysam, w większości dywanów efekt jest super i każdy klient zadowolony, ale te wałniane się nie dopierają, jak je czyścić?
Witam wszyskich forumowiczów mam pytanko odnosnie suszenia dywanów jak i samochodowej tapicerki co sądzicie o dmuchawach karchera a moze inne firmy czy to dobry pomysł ? szczegulnie zima niesprzyja schnieciu , więc czy warto innwestowac w taki sprzet jesli tak to w jaki ? moze ktos ma cos wypróbowanego
Jakby ktoś był zainteresowany Sabrina Foam Light - urządzenie do prania pianą - to mam do sprzedaży. Kupiłem za 7500zł 2 lata temu sprzedam za 3000zł. używałem z 50 razy maxymalnie . tel siedem osiem trzy - siedem trzy dziewiec - trzy trzy piec - Gdynia Artur
Polecam stonę dr-auto.eu
Jeżeli jesteście osobami bezrobotnymi do końca roku 2012 można mieć biznes ZA DARMO ( z dotacji UP ).
Witam na dniach zamierzam otworzyć taką działalność czyszczącą :P
Jestem pełen zapału i optymizmu. Jednak mam pytanie natury fiskusowej RYCZAŁT czy VAT jak to wygląda możecie się pochwalić jak to macie rozegrane. Z tego co ja myślę (mogę się mylić i tu mnie poprawcie) jeśli wezmę ryczałt płacę 8,5% lub 17% (nie umiem znaleść na jakiej stawce są te usługi-tu proszę o pomoc) do US i wsio nic nie mogę odliczyć (reklam, urządzeń itp). Jeśli zaś wezmę VAT+książkę to odliczę zakup urządzeń, reklamy itp. ale będę płacił 23% VAT + podatek. Co wybrać jak Wy macie to rozegrane pozdrawiam i proszę o szybkie odp.
a co powiecie o PUZZI 8/1 C do prania i czyszczenia tapicerki samochodowej? da radę?
do czyszczenia auta zamierzam nabyć:
1. Odkurzacz piorący: PUZZI 8/1 C lub Odkurzacz piorący PUZZI 100 2. Odkurzacz sucho, mokro WD 3.200 3. Parownica SC 1020 4. Proszek do Prania RM 760 - 10kg 5. Odplamiacz RM 769 - 0,5l + akcesoria
weź ryczałt.ryczałt masz na 8,5%.po co ci vat i płacić 23% podatku.ja jestem na ryczałcie
Mam pytanie do osób prowadzących taką działalność...
Chciałbym wybrać formę opodatkowania: ryczałt ale czy potrzebuję kasy fiskalnej? czy wystarczy zwykły rachunek wydrukowany za usługę, z pieczątką firmy? Czy stali klienci (mam tu na myśli firmy , komisy importerzy) korzystający z waszych usług potrzebują od was faktur, rachunków na wykonaną usługę?
kasa nie jest potrzebna.wystarczy zwykły rachunek z piecząką a firma to jak chce to wystawiasz rachunek i już
Witam. Zanoszę się z zamiarem kupna myjni parowej, i teraz pytanie czy taka myjnia daje dobry efekt prania tapicerek??
Biznes jest ale pojawiło się pytanko może ktoś z was mi na nie odpowie czy standardowym proszkiem RM 760 ASF mogę czyścić dywaniki "góralskie" czyli te niby z owiecek a może nawet tych prawdziwych?
ja prałem dywany i poduszki z prawdziwej wełny i wszystko było dobrze po tym proszku RM 760
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pranie i Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów - strona 53": - czyszczenie - pranie dywanów wykładzin i tapicerek - PRANIE DYWANÓW I TAPICEREK MEBLOWYCH, SAMOCHODOWYCH - pranie dywanów, tapicerek itp - Pranie dywanów i tapicerek - Pranie tapicerek, dywanów mebli skórzanych ...
|
|