|
Prawda o USA |
Prawda o USA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Nie chcialbym przynudzac ale moze ktos z was ma lekarstwo na moje zmartwienia. Jestem w Chicago 9 lat pracuje na budowie i calkiem niezle mi sie zylo bo to naprawde BYL to kraj wielkich mozliwosci . Dzien dzisiejszy mam dwa domy w ktore zainwestowalem wszystkie oszczednosci i wiele pracy.Ceny nieruchomosci tak spadly ze jetem prawie bankrutem. Tyle co udalo mi sie zrobic w lutym zeszlego roku to wyciagnac niewielki kredyt z jednego domu i zaczolem grac na Polskiej gieldzie byla to dlamnie ostatnia deska ratunku na uzyskanie jakich kolwiek pieniedzy .Dzis wiem ze mogla to byc zarowno duza strata ale wtedy o tym nie myslalem. Jakos sie udalo zarobilm okolo 50% i na dzien dzisiejszy moze stac mnie na mieszkanie w Polsce. Moje pytanie moze ma ktos pomysl na czym mozna zarobic wysylajac to cos z USA do Polski. Posiadam kapital ok 10 000 $ dziekuje za wszelka pomoc. Jeszcze tylko jedno w najgorszym okresie mojegeo zycia co jak pieknie nazywaja to w TV recesja zaczolem pisc wiersze piosenki znajomi mowia ze sa naprawde piekne. Moze cos w tym kierunku ale co i jak to zrobic niemam zielonego pojecia. ZYCIE LUDZKIE BLADZI ROZNYMI DROGAMI MIEJSCE GDZIE ZABRNIEMY SAMI WYBIERAMY JESLI SIE OKARZE ZE W ZAULEK WSZEDLES POWROC DO POCZATKU I ODNAJDZ SWA SCIEZKE To nie moj tekst ale jest to piekna mysl
Ten post mnie rozjechał. Dosłownie "...mam dwa domy..BYl to kraj wielkich możliwości..." dla mnie on caly czas jest. Wystarczy spojrzec kiedy w Polsce a w USA wypada dzień wolności podatkowej.
Kolego troche za puźno się obudzileś, ale i tak niejest tak źle jest masa przedmiotów poczynając od jachtów a kończąc na telefonach na których jest jeszce całkiem dobra przebitka.
no jachty to super pomysł. niech kupi hurtowo dwadzieścia jachtów za te 10 tys a potem niech nimi przypłynie tutaj.
Wszystko zależy od tego jak chcesz to robić. Czy zakładasz oficjalną firmę import do Polski z USA czy też udajesz turystę który często sobie lata to tu to tam i przewozi dozwolone prawem ilości rzeczy. W tym drugim przypadku porównujesz ceny na allegro głownie drogiej elektroniki typu laptopy, kamery HD i innych i zabierasz w podróż np 1 laptop, 1 kamerę, 1 aparat i co tam jeszcze dasz radę i potem sprzedajesz. Słyszem, ze idzie nawet kilka tysięcy na 1 sztuce zarobić. W tym 1 wypadku rejestrujesz firmę i liczysz co możesz sprowadzić co po doliczeniu, ceł, podatków, kosztów DG i innych opłat nadal będzie taniej niż sklepy czy allegro lub w podobnej cenie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Prawda o USA": - Naga prawda o mlm - Czy to prawda, czy też nie- co wy o tym myślicie...? - MLM od wewnątrz... cała prawda - Zarabianie na blogu - prawda czy mit - Czy nie taka jest prawda o polakach ?
• Strona 1 z 1
|
|