Witam, pracuje poza UE, odkładam dużo kapitału bo myślę ze niedługo będzie trzeba wracać, każde Eldorado sie kiedyś kończy. Nie wyobrażam sobie pracy w Polsce w czyjejkolwiek firmie bo nie jestem dojna krowa i chce by moja praca przynosiła zyski finansowe tylko mojej rodzinie.
Chodzi mi o interes spokojny, chciałbym połączyć moje zamiłowania i robić to co lubię przy czym mieć dużo czasu dla najbliższych.
Na początek chciałbym razem z zona otworzyć PRAWDZIWA KAWIARNIE, tzn lokal w którym serwuje sie wszystkie rodzaje kaw przyrządzane na wszystkie znane sposoby. Chcielibyśmy żeby lokal miał charakter miejsca przyjaznego, w którym spotykali by sie biznesmeni, podróżni, zakochani, normalni ludzie przy kawie... by mogli sięgnąć na regal po dobra książkę i czytać ja przy najlepszej kawie. Na ścianach była by galeria prac plastycznych miejscowych artystów. Do kawy serwowalibyśmy rożne ciasta i lody, w ofercie również myślałem o alkoholach tj. whisky, gin, koniak i likiery.
CZY KTOKOLWIEK ma doświadczenie w prowadzeniu takiej działalności, od czego muszę zacząć, ile mniej więcej musiał bym wyłożyć gotówki na początek? Pomysł chciałbym zrealizować w mieście powiatowym, ludność ok 50 tys.