|
Prawie jak youtube |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
tak, jak w takiej cenie jestem w stanie zaoferować serwer, takie tez oferujemy klientom, taki sam serwer w jakiejs innej firmie moze kosztowac duuuzo wiecej, a parametry te same
Witam
Dziekuje serdecznie za wszystkie Wasze wypowiedzi, analizy, komentarze. Przez te wszystkie dni rowniez zbieralem informacje, i mniej wiecej wiem ile to mnie bedzie kosztowalo. (nie malo) Ktos kiedys madry powiedzial "Pomysl na biznes to 70 % sukcesu. Reszta to ludzkie checi" Mam dobry pomysl, mam pieniadze. Nie potrafie odpowiedziec tylko na jedno najwazniejsze pytanie. Otoz czy Polska jest na to gotowa, czy jeszcze nie jestesmy zbyt zacofanym krajem. (wiem brzmi tajemniczo) Bardzo bym chcial Panowie tutaj napisac szczegolowe konkrety mojego pomyslu, ale kazdy wie jak to jest. 5 tys osob to czyta, mniej wiecej w tym samym czasie... I moze byc po biznesie :P Pragne tylko podkreslic ze to nie bedzie ani kopia YouTube, ani Smog.pl, ani Myspace To bedzie kompletnie cos innego nowego, byc moze monopolistycznego.
Odgrzebuje temat. Mam malutkie pytanie do specjalistow ... O jakich parametrach musialbym posiadac serwer oraz lacze zeby obsluzyc strone na ktorej uzytkownicy beda mogli udostepniac filmy o danej tematyce. Jakie to sa koszta. Prosze o odpowiedz i czy moze ktos ma dojscie do stabilnych serwerow dedykowanych lub innego hostingu. Pozdrawiam
Jeden serwer? Raczej kilkanaście. Poczytaj o przejściach naszej klasy, troszeczkę ugryziesz tematu ruchu na serwerze.
Czytałem gdzieś, chyba w Forbes ze smog i wrzuta jeszcze na siebie nie zarabiają a trochę czasu już istnieją więc pewnie trzeba czekać aż biznes sie zwróci.A w ogóle to w jaki sposób można czerpać zyski z takich portali i co generuje tak wielką ich rynkową wartość?Tylko reklamy?
Dla mnie yotube to taki pewniak jest. Chce obejrzeć jakiś teledysk, wchodzę na youtube i wiem że tam będzie, krążąc po smogach, wrzutach itp. stronach tracę tylko czas. Szkopuł w tym wszystkim jest taki że ten co wystartuje jako drugi rzadko będzie tym pierwszym.
|
|