|
"Prawie" mądre pomysły PIS |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Do momentu gdy wynikła sprawa Balcerowicza miałem neutralne z plusem(6 w 10 stopniowej skali) zdanie o PIS i rządzie Marcinkiewicza. Teraz dochodzę do wniosku, że to takie rządy to chyba kara Boża za grzechy przodków. Ta partia dąży do jakiejś dyktatury. Trzymam kciuki za przedtrerminowe wybory.
6/10 to i tak duży kredyt im dałeś, ja jestem z tych, co cenią sobie wolność a to co robi PIS zabiera mi ją.
Jestem bardzo ciekaw jak na całej tej maskaradzie wyjdzie SLD. W zasadzie alternatywą dla rządów PIS są tylko PO i właśnie SLD.
Moim zdaniem Olejniczak powinien głośniej krzyczeć przeciw PISowi.
Najsmieszniejsze w tej calej polskiej polityce jest to, ze alternatywa dla narodowych socjalistow sa tylko postkomunisci, populisci lub partie "bez wlasciwosci", a w sporze o bzdety, takie jak np. becikowe, przyszlosc "paktu stabilizacyjnego", czy realizacja oszolomskich ambicji odsuniecia prof. Balcerowicza od jakiejkolwiek wladzy, umykaja prawdziwe problemy.
Nikt nie probuje nawet podnosic tematow ciec w administracji, czy ulatwien dla przedsiebiorcow. A po tym jak zabieraja sie za niezaleznosc dziennikarzy i NBP zaczynam sie juz na powaznie bac tej wladzy... :sad: Jak w tym momencie pomysle sobie ze 90 % Polakow uwaza JKM i otoczenie UPR za oszolomow, a PiS za rozsadnych ludzi, to zastanawiam sie czy to ja jestem wariatem, czy z tym swiatem dzieje sie cos dziwnego... :?: :?: :?: ...zna ktos odpowiedz...?
Kiedyś, a było to w 1925 roku, Polacy zachłysnięci wolnoscia (polityczną) "wzieli sprawy w swoje rece" i przez rok nie udało sie w sejmie przeforsować dosłownie nic.
Dopiero marsz.Piłsudski zaradził... Dzis możemy rozpatrywać ten czyn w róznych aspektach, ale czy powiecie cos złego o Wodzu? Nie chcę orównywać Kaczyńskiego do Marsz.Piłsudskiego, ale powiedzcie: czy zajaknął sie ktoś po obrażliwej wypowiedzi Chiraca nt. państw "gorszych" w Unii?Czy postawił sie ktoś tej babie z Niemiec? Kaczor zrobił to już na poczatku! A więc spokojnie, czekajcie na ciąg dalszy....
No cóż może on sie i postawił komuś, ale chyba za bardzo się przejął polityką wewnętrzną. A przecież po to głównie go ludzie wybrali. miał wiele do powiedzenia przed wyborami, wygrał je, teraz ma wiele do zrobienia i................................. Sami zreszta wiecie jak wygląda sytuacja. Nie chce nikogo obrażać, wkońcu został wybrany w parlamentarnych wyborach, ale może mi sie nie podobać sposób prowadzenia państwa ;) Może macie inne opinie ale to jest podejście studenta, który narazie ma mniej zmartwień niż przeciętny Kowalski.
|
|