Witam,
Planuje w niedalekiej przyszlosci zalozyc firme. W skrocie bedzie to sklep internetowy ze sprzetem komputerowym. Klienci beda zbierac punkty za zakupy ktore pozniej mozna bedzie wymieniac na wybrane gratisy. Jakis czas temu szukalem jak to bedzie wygladalo jesli chodzi o rozliczanie i licze ze tutaj uzyskam odpowiedz...
Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada rozliczanie takich prezentow? z tego co czytalem wynika ze przy prezentach tylko wydatki zwiazane z zakupem tego prezentu moga byc zaliczone do kosztow uzyskania przychodu, ale jezeli na dany przedmiot nakleimy logo naszej firmy lub cos podobnego to to juz bedzie reklama a wydatki zwiazane z reprezentacja firmy moga byc zaliczone w calosci do kosztow uzyskania przychodu
Wyzej mowilem o odliczeniach ale co z VATem? wydaje mi sie ze przed nim nie ma ucieczki i bede musial go zaplacic
Podobno tez w przypadku takiego rozdawania prezentow szybko zainteresuje sie mna Urzad skarbowy aczkolwiek zakladam ze jesli uda mi sie przedstawic logicznie dzialajacy program punktowy to problemu nie bedzie. W systemie beda rowniez informacje na temat do kogo trafil jaki prezent bo to chyba tez ich bedzie interesowac
Jakos nic wiecej nie przychodzi mi do glowy wiec na tym zakoncze mam nadzieje ze ktos potwierdzi to co napisalem wyzej lub to poprawi. W skrocie chodzi o to jak odliczac prezenty, czy calosc mozna odliczyc, czego nie mozna, od czego odliczac, jakie moga byc problemy, itp
Z gory dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam