Witam miło!
Bardzo proszę o ukierunkowanie mnie w działaniach, ruchach jakie trzeba zrobić bo moja zdolność wyobraźni została wyczerpana.
Ale do brzegu.
Żona prowadzi działalność gospodarczą (sklepik spożywczo - przemysłowy). W 2007 roku w październiku zjawił się przedstawiciel browaru "BRAN" z Braniewa i zaoferował piwo z tego browaru (Barkas i ...). Dostawę przywieźli piwo poszło przedstawicieli ponownie nie było. A z mediów dowiadujemy się maj 2008 roku że browar Braniewo "Bran" jest w stanie upadłości. Ale dostała żona pismo wzywające do zapłaty za .......opakowania i butelki po piwie. Zadzwoniłem do nich, że opakowania zalegają w magazynku i proszę przyjechać je odebrać i uzyskałem odpowiedź że Oni nie przyjadą bo nie maja jak itp. dykteryjki. Ale podtrzymuja fakt że zona ma zapłacić za opakowania. To ja się pytam czy można obciążyć zakład browarniczy opłatą za składowanie opakowań (magazynowanie, przechowywanie etc, etc..). Na przykład 0,5 % wartości całości za dzień składowania aż do zbilansowania się ich żądań z ceną za przechowanie? Macie kochani ludkowie jakieś doświadczenie w tej materii? Jakby można to prosiłbym o radę bo to jest sytuacja dziwna co najmniej