WItam,
Jestem na etapie rozpoczęcia działalności.
Mam problem z doborem PKD. Zakładam firmę zajmująca sie projektowaniem stron internetowych, hostingiem, projektowaniem logo, wizytówek, identyfikacji wizualnej, poligrafia, e-marketingiem.
Głównym PKD bedzie chyba 62.01.
Mam watpliwosci do PKD odnosnie opieki technicznej. Czy to podchodzi pod hosting czy usluge dlugoterminowa, podobnie z doradztwem choc tutaj pasuje mi 62.02.
Pisze się PKD głowne 62.0 czy np 62.01Z?
Prosze o pomoc, oto PKD ktore wybralem:
62.01Z- DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z OPROGRAMOWANIEM I DORADZTWEM W ZAKRESIE INFORMATYKI ORAZ DZIAŁALNOŚĆ POWIĄZANA
62.02 (Z ?) - DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z DORADZTWEM W ZAKRESIE INFORMATYKI
47.9. SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA POZA SIECIĄ SKLEPÓW, STRAGANAMI I TARGOWISKAMI
47.91. SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA PRZEZ DOMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ LUB INTERNET
47.91.Z
Chce rowniez prowadzic sklep internetowy w przyslosci
63.1. PRZETWARZANIE DANYCH; ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI (HOSTING) I PODOBNA DZIAŁALNOŚĆ; DZIAŁALNOŚĆ PORTALI INTERNETOWYCH
63.11. PRZETWARZANIE DANYCH; ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI (HOSTING) I PODOBNA DZIAŁALNOŚĆ
63.11.Z
63.12. DZIAŁALNOŚĆ PORTALI INTERNETOWYCH
63.12.Z
62.03. DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z ZARZĄDZANIEM URZĄDZENIAMI INFORMATYCZNYMI
62.03.Z
62.09. POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA W ZAKRESIE TECHNOLOGII INFORMATYCZNYCH I KOMPUTEROWYCH
62.09.Z
73.1. REKLAMA
73.11. DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI REKLAMOWYCH
73.11.Z
Zastanawia mnie, czy 73.11 czyli ogolnie pojeta agencja reklamowa podchodzi pod projektowanie logo, wizytowek itd, oraz czy w tym PKD miesci sie oplata za umieszczenie np banneru na portalu?
Jakie PKD pasuje do opieki technicznej?
Oraz ostatnie pytanie, jezeli mam w planie wydac e-book, prawdopodobnie bezplatnie, czy tez musze dopasowac PKD pod to?
Prosze o pomoc ;)