|
Problem z importem z niemiec |
Problem z importem z niemiec
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Chce przywieźć z niemiec sprzęt elektorniczny(po części nowy po części używany) do Polski ale mam problem z podatkami. Z tego co mi wiadomo w niemczech biorąc na fakture to nie płace vatu tam. Ale z pewnością będzie go trzeba gdzieś zapłacić, ale w jakiej wysokośći :?: Jak mam taki towar ująć w rozliczeniach :?: A może lepiej nie brać faktury :?: Z góry dzięki za odpowiedź.
RObisz to tak:
Kupujesz u Niemca na fakture. Tam juz nie placisz vatu. W polsce orientujesz sie jaka stawka obowiazuje na twoj towar. Wystawiasz dwie faktury wewnetrzene: kupna i sprzedazy i uwzgledniasz je w deklaracji vat7 i innych ksiegach/ewidencjach. I pamietaj o deklaracji VAT UE bo zostaniesz podejrzany przez US w sprawie nieterminowego złozenia deklaracji VAT UE:((( - tak jak ja ostatnio. Mozna byc kilka 100wek w plecy. Polecam ci tez ebooka o tanich towarach z Niemiec. Mozesz go dostac w tej ksiegarni przy zakupie ksiazki http://import.livenet.pl. POzdrawiam i powodzenia
Sprawdź również podobne tematy:
- Problem z fakturą z niemiec
- Dla zajmujących się importem aut!!! - Pomozcie z importem z USA - Poszukuje ludzi zajmujących się importem - Zainteresowany importem towaru z Anglii? - Poszukujemy firm zainteresowanych importem i exportem - Firma zajmująca się importem/exportem - typ działalności? - Informacje związane z importem z Chin dla początkujących ? - Jestem zainteresowany importem, poszukuje hurtownii ! Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|