|
Problem z konkurencją |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Chciałem przedstawić taki oto problem z konkurencją Mam sklep medyczny Sprzedaje w nim i komercyjnie i mam też sprzedarz refundacyjną W tej ostatniej jest lipa bo przyjeżdza konkurent i przywozi sprzęt medyczny bezpośrednio na oddział szpitalny i do przychodni. Gdyby nie on to pacjencji przychodzili by do mnie do sklepu Przyjeżdza on do tych lekarzy którzy wypisują wnioski na taki sprzęt Mnie niestety lekarze nie dopuszczają do tej refundacji Trwa to juz 3 lata Nie wiem co zrobić już prawie sie poddałem i bedę zamykał sklep Pomżócie
Praktykowane praktycznie wszędzie, niestety albo zainteresujesz tematem np. TVN Uwaga albo sam zapłacisz lekarzowi, żeby kierował do Twojego sklepu, w przeciwnym wypadku trzeba będzie się zwinąć. Prawda jest taka, że lekarze nie biorą łapówek od pacjentów ale od dostawców sprzętu medycznego, producentów lekarstw, właścicieli uzdrowisk czy nawet zakładów pogrzebowych .
lekarze ode mnie nie wezmą pieniędzy Biorą od tego co przywozi sprzęt Tak jest bezpieczniej Wiem że płaci im dostawca sprzętu Nie mam gdzie isc na skarge i do kogo sie udac Nikogo to nie obchodzi Mógłbym nawet stworzyc nowe miejsce pracy ale nikogo to nie interesuje Ciekawe czy uwaga Tvn by przyjechała
jak sam go (konkurenta) jakos nie wygryziesz to on w koncu ciebie zniszczy Uwaga TVN ostnio lubi takie teamty wiec mozna sprobowac jest jeszcze Interwencja moze jakis donosik do ktoregos urzedu kontrolnego :PP trzeba walczyc z konkurentem skoro sadzisz ze gra nie ferr to trzeb to pokazac publicznie wtedy albo za przestanie albo beknie za to
Na pewno trzeba działać w sposób niekonwencjonalny. "Uczciwi inaczej lekarze" i "uczciwa inaczej konkurencja" nie boją się ludzi, którzy tupią i krzyczą.
Nie można im zarzucać publicznie korupcji, bo niestety prawo działa na korzyść tego typu meneli. Dwa proste pytania na początek: 1. Ilu mieszkańców liczy miasto, w którym prowadzisz swój sklep? 2. Czy Ci lekarze "uczciwi inaczej" znają Cię?
witam! mam pytnie na temat wymogów przy zakładaniu takiego sklepu,gdzie szukac informacji. bede wdzieczna za pomoc,
|
|