witam panie i panow mam nastepujacy problem
dnia 19 kwietnia tego roku zarejestrowalem domene o nazwie balticarena2012.com w firmie xx
na maila zostalo wyslane potwierdzenie sam nie wiem czego ale nazywalo sie to faktura pro-forma w ktorej byl numer faktury
po przeczytaniu regulaminu stwierdzilem ze czas ktory mam na oplacenie tej domeny wynosi 14 dni tak wynika z regulaminu
przytaczam tutaj punkt regulaminu
W przypadku braku otrzymania dowodu wpłaty przez 14 dni, domena zostaje automatycznie usunięta z bazy danych Operatora.
kolejny punkt mowi
# rejestracji domeny.
# firma xxxx zwany dalej Operatorem, zobowiązuje się do przeprowadzenia w imieniu Abonenta procesu rejestracji domeny internetowej tj. rezerwacji i rejestracji nazwy domeny, lub zmiany danych abonenta, zmiany delegacji domeny, lub przeprowadzenia jej transferu.
wynika z tego ze firma rezerwuje domene nie wiadomo na ile ale z 1 punktu ktory przytoczylem wynika ze mam 14 dni na oplate
wracajac do sedna sprawy 19 kwietnia (zarejestrowalem/zamowilem)nie wiem jak to nazwac w tym momencie bo pracownicy tej firmy sami nie wiedza w tym samym dniu dostalem potwierdzenie na maila
24 kwietnia dokonalem wplaty na kotno ( przy czym czas na dokonanie wplaty mam do 3maja)
nastepnie 25 kwietnia o godzinie 19 administrator napisal mi maila ze domena jest nieaktualna prosze wybrac inna
( chce dodac ze to juz 5 moja domena zakupiona w tej firmie i nigdy nie byl problemu do momentu gdy trafilem na cos co moze przyniesc dobre pieniadze)
napisalem maila do admina ze dokonalem wplaty i ze mialem ja zarezerwowana
administrator odpisal ze pierwszy raz maja taka sytuacje ze ktos zamowil domene o koncowce com i ktos inny ja kupil uzasadnil to nastepujaco
Domena 19 kwietnia była wolna, wpłat adoszła 25 kwietnia do nas, wtedy system próbował ją zarejestrować, ale była już zajęta. Ciężko coś tutaj więcej wyjaśniać, po prostu ktoś był szybszy.
nastepnie zapytalem go na czym polega rezerwacja
administrator odpisal ze rezerwacja nie tyczy sie domen z koncowka com
ja odpisalem ze skad ja to mam wiedziec skoro nie ma tego u nich w regulaminie
aministrator odpisal ze to 1 taki przypadek i ich regulamin tego nieuwzglednia i ze trzeba bedzie taki wprowadzic
nastepnie caly dzien probowalem sie dodzwonic do tej firmy nikt nie odbieral telefonu
i administrator odpisal ze jedyne co moga zrobic to oddac mi pieniadze lub dac inna domene
wniosek jest taki trafilem adres ktory mogl sie dobrze sprzedac przy czym ktos kto nad tym trzyma reke tez wpadl na to ze moze to byc dobry interes i zostalem pozbawiony tej domeny bo ich regulamin nie uwzglednia takiego przypadku
czy moge w tym momencie cos z tym zrobic? dlaczego mam stracic przez to ze ich regulamin jest niedopracowany ze pracuja tam jacys amatorzy?
w regulaminie nic nie pisze o tym ze rezerwacja nie obejmuje domen z koncowka com
prosze o pomoc
nie dajmy sie oszukiwac