Witam. Proszę o pomoc w dokładnym zrozumieniu licencji.
Jest taka sobie strona ww w activeden.net. Działa następująco: przykładowo jakaś prywatna osoba wstawia swoją pracę np
galerię flash i za każdą jej sprzedaż wstawiający otrzymuje prowizję od 40% do 70% czy jakoś tak. Te wstawiane prace dla
kupujących są objęte licencją zwykłą i rozszerzoną.
Tu są trzy podstrony opisujące licencje niestety w jezyku angielskim i w tym cały problem bo do końca nie mogę ich
zrozumieć:
1.ww w activeden.net/wiki/support/legal-terms/licensing-terms/
2. ww w activeden.net/wiki/buying/howto-buying/licensing/
3. ww w activeden.net/wiki/buying/licenses-buying/activeden-regular-and-extended-license-usage-examples/
(Jako nowy użytkownik nie mogę dodawać linków)
I teraz tak: powiedzmy mam 3 klientów, którym się podobają galerie i jakieś inne dzieła ze strony ww w activeden.net i nie
mogę do końca zrozumieć czy MOGĘ:
- kupić samemu od activeden.net galerię wypełnić ją treścią, zdjęciami itd. i powiedzmy lekko stuningować lub dostosowywać
do potrzeb klienta a następnie jemu sprzedać z zyskiem dla mnie.
- kupić przeze mnie od activeden.net galerię dla klienta ale pobrać pieniądze TYLKO za usługę zainstalowania skryptu,
wypełnienia treścią itd. natomiast oddzielnie klient mi zapłaci za galerię kupioną bezpośrednio od activeden.
Czy wolno mi kupić z activeden np 100 różnych stron powiedzmy za 100zł za sztukę i sprzedać bez zysku po 100zł za sztukę ale
doliczając np 50zł za usługę instalacji i wypełnieniu treści, wgranie zdjęć itd? Jest taki zapis w linku 3
1. Single website for a client (commercial, personal, or non-profit).
Czyli teoretycznie można ale ...
w linku jest 1
(f) You must not incorporate the Product in a work which is created for Resale by you or your client.
Jeżeli ktoś ma chwilę czasu i doświadczenie w "rozumieniu" podobnych licencji bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.