|
Problem z licytacją na allegro.pl - strona 2 |
Problem z licytacją na allegro.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Po godzinach
‹ Towarzyskie, czyli o wszystkim i o niczym
Autor
Wiadomość
Zalicytowałeś ? A jest cena minimalna osiągnięta czy jest aukcja BCM ? Licytowałeś taką kwota jaką chcesz kupić czy wyższą ? Kurcze straszne co się dzieje. Ludzie niepoważni wchodzą do internetu i bawią się poważnymi rzeczami. Zanim sie zalicytuje zawsze pojawia sie ostrzeżenie, że to nie zabawa. Jak ktoś do tego nie dorósł to nich nie bawi się tym.
Dokladniek, allegro to nie plac zabaw ! Sam sprzedalem kilka dni temu sprzet muzyczny. O la boga ...jak sie licytowali. Poczatkowa cena byla 410 a zakonczylo sie na 700pln . Wygrany licytacji pisze mi teraz ze jednak nie moze tego kupic bo ma problemy finansowe. Szczerze mowiac : co mnie to obchodzi ? Sam potrzebuje pieniedzy , jak najszybciej. I teraz co ? chlopaczek przelicytowal powaznie zainteresowanych ludzi a ja musze ponownie wystawiac ten sam przedmiot i czekac.
Czekac .A moze mi sie nie chce czekac kolejne dni w nadzieji ze ktos to kupi. A moze nie bedzie juz tak powaznej oferty i co wtedy ? Czytalem w intercecie ze takie sprawy w sadzie nie trwaja dluzej niz kilka dni i sa z reguly wygrane.Rozwazam teraz i taka opcje. DZIECI WON Z ALLEGRO
Zgadza się. Na allegro jest Regulamin. Jest tam wyraźnie napisane prawa i obowiązki wynikające z uczestnictwa w serwisie. Jak ktoś idzie do sklepu i coś kupi i potem za kilka dni pójdzie, że chce oddać towar bo mu się znudził ? Wyśmieją go wtedy. Tak samo jak tłumaczenie że dziecko dostało się do kompa i kupiło coś. Ciekawe czy choć w 1 % to jest poradą. Owszem allegro mogłoby zrobić dodatkowe zabezpieczenie przed takimi wypadkami np, że przed zatwierdzeniem zalicytowania trzeba byłoby wpisać dodatkowy kod ale:
1) To nie w ich interes takie zabezpieczenia każdy powinien przed dziećmi sam swój komputer ochraniać 2) Uniemożliwiłoby to licytowanie na ostanie sekundy a czasami dzięki takim posunięciom udaje się wygrać aukcję. Byłbym za postulatem aby w takim wypadku była kara dla kupującego np 20% ceny przedmiotu na rzecz sprzedającego w 1 takim wypadku a 2 taki wypadek dożywotni ban. Moze po tym skończyłyby się takie przypadki.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Problem z licytacją na allegro.pl - strona 2": - Problem z allegro - maly problem na allegro - PROBLEM ZE SPRZEDAWCĄ Z ALLEGRO - Zarabianie na allegro. problem. - Allegro nie mały problem.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|