Mam problem z odzyskaniem zarobionych pieniedzy. W roku 2006 pracowalam w Holandii, zalozylam tam konto w banku ABN Amro, jednak bylo wiele problemow z uzyskaniem kodu pin. Mieszkalam w dzielnicy, gdzie po prostu listy nie dochodzily- wiec w efekcie mam karte i nie posiadam kodu pin do niej, co jest rownoznaczne z tym, ze nie ma szans wybrac w Polsce pieniedzy. Pieniadze wybieralam tam bezposrednio w banku, przez okazanie paszportu. Przed wyjazdem wybralam cala kwote z konta, bo kolejny kod pin nie doszedl na nasze osiedle. Niestety okazalo sie, ze pracodawaca przelal pieniadze na holenderskie konto, na ktore nie mam dostepu. Sprawa ciagnie sie juz dlugo, co widac. Posrednik oczywiscie twierdzi, ze calosc zostala przelana na polskie konto, jedynie wyplata za jeden miesiac musiala zostac przelana na holenderskie konto. W rzeczywistosci nie mam mozliwosci sprawdzenia tego czy tak rzeczywiscie jest. W pazdzierniku napisalam pismo do banku, gdzie wyrabialam to konto, dolaczylam ksero dokumentow konta holenderskiego, paszport. Zaznaczylam, ze w razie czego prosze o przelew tej kwoty, ktora tam jest (o ile jest) o przelew na moje polskie konto (tez udokumentowalam to odpowiednimi dokumentami) i o zamkniecie konta, bo niepotrzebnie leci prowizja za uzytkowanie. Odpowiedz do dnia dzisiejszego nie przyszla, takze sprawa stoi w miejscu. Probowalam to przez znajomych zalatwic, ale niestety sie nie da. Trzeba zglosic sie osobiscie w tej sprawie do banku, nie pomaga zadne upowaznienie czy nawet paszport tej osoby, ktora jest wlascicielem konta. Oczywiscie posrednik umywa rece w takiej sytacji i zwala wine na pracodawce z Holandii. Do Holandii nie wybieram sie w najblizszym czasie, takze wyjazd tam specjalnie po pieniadze moglby sie okazac katastrofa, gdyz nie ma pewnosci, ze ona tam sa. Kontaktowalam sie takze z bankiem ABN Amro w Polsce, bo takowy znalazlam, ale okazalo sie, ze w zaden sposob nie moga tego sprawdzic, bo zajmuja sie tylko przedstawicielstwem w Polsce.
Moze ktos mial podobna sytaucja, albo wie, co w takiej sytacji zrobic ?
Bede wdzieczna za wszelka pomoc, bo mi sie pomysly skonczyly niestety.
Dziekuje i pozdrawiam