Witam,
W skrócie: skończyłam 2-miesięczny kurs projektowania terenów zieleni organizowany przez PUP, wystąpiłam o doatcję, którą otrzymałam. We wniosku bardzo optymistycznie wyliczyłam sobie przychód, który teraz odbija mi się czkawką. Dostałam pismo z PUP, że moje przychody, które praktycznie pokryły tylko koszty, nie świadczą o ciągłym prowadzeniu działalności oraz o osiągnięciu zamierzeń i efektów ekonomicznych. Miałam problemy z wejściem na rynek, klienci, którzy się do mnie zgłaszali oczekiwali portfolio i referencji z wykonanych projektów, których nie posiadałam. Poza tym jest to działalność trochę sezonowa. Ruszyło dopiero, kiedy oprócz bardzo niskich cen zapewniałam, że jeśli klient nie będzie zadowolony z projektu będzie miał prawo odstąpienia od umowy. I w związku z tym mam pytanie, czy moje deklaracje we wniosku, że będę zarabiać miesięcznie tyle, a tyle były deklaracją, na podstawie, której PUP może uznać, że nie wywiązałam się z umowy? Dodam jeszcze, że nie zlikwidowałam działalności i nie zamierzam. W międzyczasie skończyłam kurs projektowania wnętrz, aby poszerzyć zakres działalności.