Zarejestrowałem się na tej przeklętej stronie i teraz firma windykacyjna mnie ściga i grozi sądem. Zarejestrowałem się na zentrada i zalogowałem się tam dosłownie 2 razy w ciągu 4 tygodni,ale to już mało ważne,ponieważ napisano mi z Zentrady,że nie dałem znać ,że chcę zakończyć test przed upływem 4 tygodni i jedynie mogę się teraz kontaktować z biurem windykacyjnym.
Chciałem przytoczyć treści jakie dostaję na e-mail i prosiłbym o weryfikację czy jest się czego bać, bo nie da się ukryć ,że brzmi to groźnie i poważnie :
Wrocław, 2008-03-19
numer sprawy
- Kod: Zaznacz cały
Identyfikator Klienta
W E Z W A N I E D O Z A P Ł A T Y
W oparciu o umowę zlecenie na podstawie art. 476 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93, z późn. zmianami) wzywamy do uregulowania należnej sumy na rzecz naszego Klienta:
Schimmel Media Verlag GmbH & Co.KG
Kantstrasse 38, 97-074 Wűrzburg
w kwocie 438,85 PLN ( 1 euro = 3,79295 zł.) wynikającej z:
Faktura 11590227 - 2007-12-10 na kw.351,08 PLN płatn.20-12-2007 Koszty związane z obsługą wierzytelności 11590227 na kw.87,77 PLN
wzywamy do ZAPŁATY wyżej wymienionej należności wraz z odsetkami.
WPŁATY NALEŻY DOKONAĆ NA ZAŁĄCZONYM DRUKU PRZELEWU NA WSKAZANY PONIŻEJ NUMER KONTA:
Kaczmarski Inkasso, ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław
DOMINET BANK S.A. O/Wrocław 42 1690 0013 2039 7305 5752 0001 (podając numer sprawy)
Brak wpłaty, w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania, spowoduje skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego a: ”zgodnie z orzecznictwem Sądu Najwyższego (postan. SN IV CZ 196/84 z dnia 06 listopada 1984 r.) zapłata dochodzonej należności po wniesieniu pozwu do sądu nie zwalnia pozwanego od poniesienia kosztów procesu, w tym również wynagrodzenia za zastępstwo procesowe”.
Informujemy również, że zleceniodawca jest Klientem Krajowego Rejestru Długów BIG S.A.
W związku z powyższym, działając na podstawie „Ustawy z dnia 14 lutego 2003r. o udostępnianiu informacji gospodarczych” w przypadku braku zapłaty, po upływie miesiąca od daty wysłania niniejszego wezwania informacja o Państwa zobowiązaniach zostanie przekazana do:
Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej S.A.,
z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Armii Ludowej 21.
Potwierdzenie wpłaty prosimy niezwłocznie przesłać faksem! Druk przelewu w załączniu.
Z poważaniem
i kolejny, poprzedni zignorowałem,bo tak wszędzie doradzano na forach,że jest to wyłudzanie itp. xD
- Kod: Zaznacz cały
Wrocław, 2008-05-13
numer sprawy
Identyfikator Klienta
Szanowni Państwo,
dzisiaj otrzymaliśmy z sądu wezwanie do wniesienia opłaty sądowej w sprawie, prowadzonej przeciwko Państwu, o zapłatę kwoty 438,85 PLN na rzecz naszego Klienta:
Schimmel Media Verlag GmbH & Co.KG
Kantstrasse 38, 97-074 Wűrzburg
Zgodnie z orzecznictwem Sądu Najwyższego (postan. SN IV CZ 196/84 z dnia 06 listopada 1984 r.) zapłata dochodzonej należności po wniesieniu pozwu do sądu nie zwalnia pozwanego od poniesienia kosztów procesu, w tym również wynagrodzenia za zastępstwo procesowe, które w tej sprawie wyniesie 81,94 PLN.
W przypadku nieuregulowania płatności, zgodnie z „Ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczych z dnia
14 lutego 2003 r. (Dz. U. Nr 50)”, informacje o zadłużeniu przekażemy do:
Krajowego Rejestru Długów
Biura Informacji Gospodarczej S.A.
ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław
Informacja o zadłużeniu upubliczniona będzie w systemie KRD do dnia zapłaty lub do 10 lat od daty dokonania wpisu.
Umieszczenie informacji o Państwa zobowiązaniach w Krajowym Rejestrze Długów skutkuje ograniczeniem możliwości swobodnego funkcjonowania na rynku konsumenckim lub prowadzenia działalności gospodarczej, nawet do 10 lat.
Dłużnicy notowani w KRD napotykają na znaczne utrudnienia w korzystaniu z usług finansowych (kredyty, zakupy ratalne, leasing), telekomunikacyjnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie), multimedialnych (telewizja kablowa, szerokopasmowy dostęp do Internetu), wynajmu lokali (mieszkania, biura, magazyny) itp. Banki, firmy leasingowe i pośrednictwa ratalnego, operatorzy telefoniczni, telewizje kablowe i wiele innych firm może w takim przypadku odmówić współpracy albo zaoferować ją na gorszych warunkach.
Potwierdzenie dokonania wpłaty wraz z numerem prosimy przesłać faksem lub pocztą na nasz adres.
Z poważaniem,
Wszelkie wpłaty prosimy dokonywać na konto
Kaczmarski Inkasso, ul. Armii Ludowej 21, 51-214 Wrocław
DOMINET BANK S.A. O/Wrocław 42 1690 0013 2039 7305 5752 0001 (podając numer sprawy )