|
PRODUKCJA BECZEK Z DREWNA |
PRODUKCJA BECZEK Z DREWNA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam forumowiczów,mój teść ma doświadczenie w produkcji beczek,jednym słowem jest bednarzem,chciałbym przy jego pomocy zająć sie produkcją beczek,antałek itp.. co sadzićie otym pomyśle,zdaję sobie sprawę że samaprodukcjajest dość trudna i precyzyjna,ale jestem na to przygotowany,największy problem to gdzie szukać odbiorców na w/w produkty????? także nie wiem czy po wyprodukowaniu znalazłbym nabywców......
Witam ponownie,rozumiem że bednarstwo to wymierająca działalność,ale może jest ktoś na forum kto by mi doradzil,z góry dziękuje
No fakt, mało kto pomoże Ci tutaj bezpośrenio z tej branży.
Ale ogolnie, nie bierz się za produkcje zanim nie zorientujesz się jak wygląda rynek zbytu. Co ja bym zrobił? Określ jak bedzie wyglądał asortyment, wykonajcie przynajmniej po 1 sztuce każdego produktu ( każdego rodzaju beczki ), zróbcie porządne zdjęcia, przygotujcie folder reklamowy i z jakims - na początek nie za dużym - nakładem owego folderu uderzaj do miejsc które mogłyby być Waszymi odbiorcami. Określ jednocześnie z góry jakie może być tempo Waszej produkcji. Przypuścmy że ktos po obejrzeniu zapyta kiedy może otrzymać zamówienie np. 50 beczek. Musicie znać juz na to odpowiedź. Okreś ile dziennie jestescie w stanie wykonać. Wg mnie na początek tyle - jako badanie rynku
Aha, ogólnie widze szansę powodzenia. Produkt dość niszowy i może być na niego zapotrzebowanie.
Pomyslałbym też na Waszym miejscu o zagranicznych odbiorcach, np winnice. jeżlei jestes pewnien dobrej jakości swojego produktu, przetłumacz folder na np francuski i wal z ofertą na francuskie winnice ( sama wysyłka folderu to wg mnie za mało, wybrałbym się osobiście na 2-3 dniowy objazd )
Dzieki Horhe,ale na początek myślałem o rynku zbytu na terenie naszego kraju,a to ze względu na to że winnice wymagają beczek ze specjalnie wyselekcjonowanego drewna,suszonego bardzo długo oczywiście nie w suszarni tylko metodami naturalnymi,a z tym juz jest problem,miałem na myśli niewielką produkcję na początek np:antałek,beczek ozdobnych,maselnic,balji drewnianych i jeszcze innej ozdobnej architektury ogrodowej np:meble ogrodowe z czasem również kadziei wanny drewniane,zastanawiam się tylko gdzie najlepiej szukać rynku zbytu na te produkty sam internet to chyba za mało,także bardzo proszę o kolejne opinie ,dzieuję
Witam
Czy czujesz się na siłach aby spróbować od razu produkcji wanien drewnianych? Właśnie mam kilka zamówień a mój dotychczasowy producent zmienił branżę. Mogę pomóc w zorganizowaniu teaku, ale Iroko i merbau musisz sam kupić w rozsądnych ilościach. Z 1m3 wychodzią 3-4 wanny w zależności od wielkości. Design jest mój, dostaniesz szczegółowy opis wraz ze zdjęciami i szczegółami technicznymi. Wymóg: doskonała jakość i terminowość realizacji zamówień. Odpisz szybko bo muszę znaleźć bednarza gdyż zamówienia już przyjąłem. Kto pierwszy ten lepszy. Prowadzę rozmowy z dwoma innymi potencjalnymi producentami.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "PRODUKCJA BECZEK Z DREWNA": - PRODUKCJA Z DREWNA - PRODUKCJA Z DREWNA - Produkcja Zabawek z drewna - Produkcja zabawek z drewna - Produkcja drewna kominkowego
• Strona 1 z 1
|
|