|
Produkcja brykietu? - strona 4 |
Produkcja brykietu?
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
DO OMESK. Witaj ,ja za pare miesiecy chce ruszyc z produkcja pelletu z trocin i szukam zbytu na 50 ton tygodniowo.co ty na to???
poszukuje pilnie odbiorców na 30 ton miesiecznie brykietu ze słomy prosze o namiary
Interesuje mnie produkcja brykietu,czy mógłby mi ktoś napisać jakie urządzenia potrzebuje i pozwolenia. Oraz z czego robić najlepiej ten brykiet??
Nie chce mi się pokopać w internecie ani nawet na tym forum gdzie ten temat był już wałkowany dziesiątki razy. Czy jest może frajer który odrobi za mnie lekcje?
Witam wszystkich. Jako, że za rok kończę liceum to uznałem, że warto pomyśleć o przyszłości. Chciałbym założyć jakiś swój mały biznes i mam nawet pomysł: produkcja brykietu. Wiem temat nie nowy, ponieważ poruszany już kilkukrotnie na tym forum, ale chciałbym dokładnie wiedzieć jak to wygląda. Mieszkam w regionie, gdzie nie miałbym podobnej konkurencji, a z surowcem nie byłoby żadnych problemów (w mojej okolicy działa przynajmniej kilka większych lub mniejszych tartaków przerabiających głównie drzewo świerkowe, modrzew, ale jest też buk i dąb). Więc o surowiec byłbym spokojny. Pomieszczenie również nie stanowiło by większego problemu, gdyż posiadam odpowiednie miejsce. Dowiadywałem się o dofinansowanie na rozpoczęcie działalności i około 10-20 tys. mógłbym mieć. Dodatkowo około 3-6 tys. miałbym jako swój wkład. Prosiłbym o jakieś porady lub opinie. Szczególnie interesuję mnie ile kosztuje najtańsza linia do produkcji brykietu oraz czy będzie trzeba dołączać nową instalację elektryczną.
no to przejdź się do tych tartaków i zapytaj co oni robią z tymi zrębkami i trocinami. znam fimy, kótre tylko tym się zajmują że z calej polski zwoża odpady tartaczne do przerobienia. setki samochodów i kontenerów, dostrarczanych do tartaków i odbieranych z odpadami. pewnie się okaże , że nic dla ciebie tam nie ma. pzodrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja brykietu? - strona 4": - produkcja brykietu ze słomy - Produkcja brykietu i pellet - produkcja brykietu opałowego - Produkcja brykietu torfowego - Sprzedaż słomy czy produkcja brykietu ?
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
|
|