Uprzejmie witam Państwa
Mam pomysł na sposób produkcji energii, który nie wymaga żadnego rodzaju paliwa, ani ^zużywalnych^ surowców. Mam pomysł jak produkować energie na dużą skalę, bez emisji CO2. Jest to koncepcja bez-emisyjnej elektrowni, jednakże ^haczyk^ tkwi w tym że dość wysokie są koszty wybudowania takiego obiektu, przy czym , jak zaznaczyłem wcześniej późniejsza eksploatacja nie wymaga żadnych surowców ani paliw. Zależnie od wielkości elektrowni moc uzyskana zawiera się w granicach od 50 do 120 MW, natomiast koszty to od 250 do 400 milionów PLN.
Zdaję sobie sprawę iż powyższy opis, na pierwszy rzut oka, wyda się Państwu jakimś rodzajem szarlatanerii bądź bujaniem w obłokach. Zapewniam że moja analiza oparta jest na solidnych, ^twardych^ danych inżynierskich. Jednak w pierwszym kontakcie staram się zorientować jakie firmy i/lub instytucje mogą w ogóle zainteresowane podjęciem powyższego tematu. Natomiast wszelkie szczegóły i informacje wyjaśniające istotę mojego pomysłu przekazał bym w bezpośrednim kontakcie.
tel.: 601 531 049; poczta elektroniczna: mjojo(malpa)o2(kropka)pl
Kraków.