WItam,
Mam taki pomysł na biznes, żeby załozyć filme producencką produkującą materiały video.
Na początku zajmowalibyśmy się reklamami na strony internetowe. Spróbowałbym przekonać ludzi posiadające własne firmy i stronę www, że potrzebują filmiki reklamowe prezentujące tę firmę. To jeden pomysł.
Może udałoby nawiązac się współpracę z lokalnymi telewizjami i tez produkować dla nich reklamy.
Może teledysk dla lokalnego zespołu?
W miarę jak będzi rozwijało się nasze portfolio liczyłbym na poważniejsze oferty, ale to wymagałoby bardzo dużo czasu.
Jak prowadzilbym taka firme?
Zatrudniałbym do zleceń kreatywnych młodych ludzi na umowę o dzieło z własnym sprzetem(mam juz takich). Firma powstałaby w ramach inkubatora akadeickiego dzieki czemu prowadzona byłaby parwie za darmo. Na początku nie zależałoby mi na dużych zarobkach, chciałbym aby firma się rozwijała a zarabiać mogą tylko moi ludzie.
W miare jak portfolio bedzie coraz bardziej interesujaace liczylbym na powazniejsze oferty i wtedy firma zaczelaby zarabiac. Liczylbym tez na dofinansowanie z unii w ramach programu 6.2. WTedy zakupilbym profesjonalny sprzet i jeszcze bardziej rozwinal dzialalnosc. Po kilku latach produkowalbym kasowe filmy i zgaral oskary;)
Co sadzicie o takiej koncepcji biznesu?