|
Produkcja folii stretch |
Produkcja folii stretch
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym prosić o opinie na temat opłacalności produkcji folii stretch, zastanawiam sie wogóle czy jest jakikolwiek sens rozpoczynać działalność w tym kierunku. Prosiłbym o jakieś opinie.
Witam. z produkcją folii stretch daj sobie spokój. W moim mieście jest bardzo duży zakład (EUROFILMS najwiekszy chyba w polsce) zajmujący się produkcją tej folii. Pracowałem miesiąc w tym zakładzie wiec wiem o czym mowa. Maszyny do jej produkcji tzw. casty są ogrooomne o wartości milionów euro. Co najwyżej możesz kupować od takich zakładów duże nawoje typu Jumbo i na mniejszych maszynach tzw. przewijarkach przewijać na mniejsze rolki i potem sprzedawać. To tak w skrócie. Jak masz jakies pytania to pisz.
goodman44@wp.pl
czy jeszcze temat kogoś interesuje
mnie interesuje, ale bardziej folia babelkowa. Mysle ze na nia jest duzy popyt, a na rynku mala konkurencja. U mnie w miescie w zadnej hurtowni ani sklepie folii babelkowej sie nie dostanie - miasto 70k mieszkancow.... nawet na allegro moznaby z powodzeniem tym handlowac
generalnie interesuja cie opakowania, według mego niepelnego rozeznania jest tego troche w Polsce, bąbelkowa i stretch tematy bardzo bliskie, przeglądalem dzis prognozy i both są na poziomie wzrostu 7%, wiec jest miejsce również na nowych producentów
ja jezdzac po roznych hurtowniach to folia stretch byla w kazdym sklepie budowlanym i nie tylko. Natomiast babelkowej nigdzie. Inna sprawa ze szukalem kolorowej folii stretch i niestety tez ngdzie takiej nie dostalem. A wiadomo jak t jest jak czlowiek potrzebuje na zaraz, a musi czekac kilka dni az z allegro przysla...
Z tego co wiem to firmy budowlane i hurtwnie w moim miescie zamawiaja tylko dla siebie duze ilosci folii babelkowej, zatem w innych miastach gdzie nie mozna tego dostac zapewne by sie przyjelo
nadal cie to interesuje zapraszam do rozmowy
no a teraz jakie sa realne koszty maszyn i technologii??
maszyna 1 ml eur do tego granulat to tak na oko okło 5 mli euro zwrot po 5 latach
hehe no to ja wole sie w sumie zajac produkcja pudelek z kartonu i po ilus tam latach dorobic sie takiej maszyny;p jak to bedzie oplacalne kiedys oczywiscie a w ogole to nie ma jakiejs taniej maszyny niz 1 mln eu?? wszak konkurencja istnieje:)
maszyne do produkcji stretchu dostaniez za okolo 150tys.zl.
na dzień dzisiejszy opłaca się tylko eksport folii stretch
no a produkcja pudełek z kartonu??
Witam,
gdzie mozna kupic lub jak sie nazywają takie urzadzenia aby przewijac folie stretch na małe rolki tzn szerokosc 50cm ??? interesują mnie takie maszyny pozdr
NA ALLEGRO ZNAJDZIESZ TAKIE MASZYNY WPISZ PO PROSTU-PRZEWIJARKA DO FOLII STRETCH-
Sprawdź również podobne tematy:
- Granulat z folii stretch??
- Dostawcy folii przemysłowej, np. stretch. Poszukuję! - Sprzedaż folii stretch,taśm pakowych,bąbelkowej - Produkcja folii - Produkcja folii aluminiowej - Produkcja Unigruntu, folii w płynie - Przedsięwzięcie ekologiczne: recykling, produkcja folii. - Przedsięwzięcie ekologiczne: produkcja regranulatów, folii. - Folia Stretch Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|