|
Produkcja garmażeryjna czy może hurtownia? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam lokal 320m2 i dysponuje kapitałem ok.80.000. Jestem około 10 km od 120.000 tys. miasta i zastanawiam się w co zainwestować. Myślałem o hurtowni ale nie wiem czego lub produkcji mrożonek ale nie wiem jak sie za to zabrać. Jest jeszcze opcja domu weselnego ale do tego to bym potrzebował wspólnika bo to już większa inwestycja.Pomóżcie
Masz z czym wystartować ja swój biznes w 1992r rozpoczynałem kwotą 1400zł(14000000 starych polskich złotych) otworzyłem małą cukiernię, produkowałem pączki, drożdżówki, ciastka. Produkcja była hurtowa, jednak w tej branży i przy dzisiejszych realiach (tak myślę), produkcja hurtowa jest nie opłacalna (chyba że produkujemy z najtańszych surowców i oferujemy najtańszą cenę w regionie, jeżeli się to kalkuluje). Moja firma była mała, zjadła ją szybko rozwijająca się konkurencja (choć robiłem jeden z lepszych produktów w mieście, niestety jakość nie wszędzie ludziom odpowiada cena gra dużą rolę (szczególnie obecnie), a to nigdy nie idzie w parze. Myślę że bardzo dobrym pomysłem na biznes jest piekarnia (ale zupełnie nie typowa!). Mam na nią pomysł (i znam się na tym) lecz zupełnie brakuje ni środków. Jeżeli masz chęć dowiedzieć się czegoś więcej o moim pomyślę pisz na mój adres mail-owy cootwm@tlen.pl
|
|