|
PRODUKCJA! JAKIE MACIE POMYSLY? |
PRODUKCJA! JAKIE MACIE POMYSLY?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! macie moze jakies pomysly na produkcje, tyle tylko zeby za duzo na poczatku nie inwestowac np. tak do 100 000 zł. Czytalem o produkcji opalu, jest to bardzo ciekawe ale duzo wymaga wkladu finansowego! Moze macie jeszcze jakies ciekawe propozycje????
Maszyny możesz kupić z zagranicy używane lub wziąść w leasing, hala to może być jakiś stary zakład, wydzielisz kilka pokoi na biura reszta nie musi być na glanc. Odbiorców najlepiej najpierw poszukać, wstawiając ofertę na "za pół roku", jakaś oferta na wyłączność, dobre ceny, sprzedaż workami z logo itp.
Mam parę pomysłów na produkcję tylko wiadomo wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz i co tam produkują w okolicy.Oto kilka pomysłów:
•brykiet i pellet drzewny •węgiel suchy w workach •siatka ogrodzeniowa(mały nakład finansowy) •znicze •makaron zwykły •skarpetki bawełniane •kiedyś mój dobry kolega mówił o rozlewaniu mleka do takich butelek jak były kiedyś (z aluminiowym wieczkiem)i dostarczaniu ich do klienta,coś jak w USA :smile: •produkcja parapetów,kominków,schodów itp.z aglomarmuru •produkcja palet euro podobnych na export •elementy z tworzyw sztucznych(balustrady,donice itp)-http://www.allegro.pl/item86544310_maszyna_do_produkcji_balustrad_sztachet_z_tworzywa.html •produkcja butelek PET-http://www.allegro.pl/item86883941_polautomat_do_formowania_butelek.html i wiele,wiele innych Powodzenia.
Rene, świetny post, gratuluję pomysłów! Jednak moim zdaniem sprzęt za 100 000 do produkcji makaronu do dużo za mało. :) Samotny działacz w tej materii niewiele zdziała, ale znicze? Można kupić porządny sprzęt. Natomiast sama materia jest sezonowa..., chyba że będziesz sprzedawał świece do marketów IKEA.
Janusz Wiśniewski CMI Rawa Mazowiecka Woj. łódzkie
Witam.
A może produkcja plynow do spryskiwaczy. rozpałek do grilla bądz coś w tym rodzaju.
Jeśli chodzi o produkcję płynu do spryskiwaczy to analizowałem temat dogłębnie i tylko można coś zarobić produkując bardzo duże ilości i długie terminy płatności.
Produkcja od podstaw w chwili obecnej to bardzo trudny temat. Wejście na rynek producencki obojętnie w jakiej branży jest bardzo utrudniony i trzeba mieć sporo gotówki na reklamę i marketing. Chyba, ze zatrudnisz dobrych sprzedawców, pod warunkiem, że masz bardzo dobry towar w atrakcyjnej cenie zbytu.
zajmij się produkcją rozpałki do grila i do kominka ale nie w płynie zacznij od tabliczek (czekolada) produkcja dość prosta i nie wymaga dużych nakładów sprzedawać zacznij w okolicznych sklepach szybciej gotówka wpłynie do ciebie a to na początku działalności podstawa potem hurtownie zyski na poziomie 25% kreci się cały rok z górką od maja do września
Chotlen.Suplement Diety.Umowa licencyjna.Proste wdrożenie przez paczkowanie.
mając 100tyś bez większego trudu zarobisz 30% miesięcznie ale pewnie dla ciebie to mało więc proponuje obrót przyprawami to świetny biznes moja rodzina robi to już wiele lat ;) dla tego stać mnie na lenistwo ;)
hm ...możesz coś więcej powiedzieć o tym handlu przyprawami??
niewiem z kąd jesteś ale okolice kalisza to zagłębie hurtowni z przyprawami , jeśli chcesz taniej to polecam ukraine a reszta to normalka pakowanie ważenie i wio na rynki bazary No chyba że jakaś współpraca znam pare receptur na przyprawy ala wegeta i na mieszanki przyprawowe np. o działaniu odchudzającym , albo o innym przeznaczeniu typ. na rybe (zanęta) mam wiedze ale cóż mi po niej jak jej sprzedać nie moge. Chyba że chcesz kupić to pisz na pw ale tylko z konkretami.
Sprawdź również podobne tematy:
- Uprawa, jakie macie pomysly
- Macie moze jakies pomysly? - Lokal 70 m2 w centrum - jakie macie pomysły? - Hala 1000m2 - jakie macie propozycje? - Gruby Benek ! Jakie macie doświadczenia - CZĘŚCI SAMOCHODOWE- JAKIE MACIE RABATY ? - Produkcja - kradn pomysly ? - Produkcja Chrzanu. Jakie maszyny? - Produkcja chemii. Jakie zezwolenia są mi potrzebne? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|