witam,
Bez ogródek, Panie i Panowie przyszedł mi do głowy pomysł rozkręcenia biznesu koszy na śmieci. To na początek, później mozna by pomysleć o zwiekszeniu asortymentów o produkcje konkretnych kontenerów.
Proszę o opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
|
Produkcja koszy na śmieci |
Produkcja koszy na śmieci
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam,
Bez ogródek, Panie i Panowie przyszedł mi do głowy pomysł rozkręcenia biznesu koszy na śmieci. To na początek, później mozna by pomysleć o zwiekszeniu asortymentów o produkcje konkretnych kontenerów. Proszę o opinie na ten temat. Pozdrawiam.
a ma pan samochód aby świadczyć usługe wywożenia śmieci ? to całkiem piękny biznes wiem jak to wygląda w podkowie leśnej i komorowie
a dla wszystkich innych czy ktoś może zająć się produkcją eko koszy na śmieci mam pomysł na niezły biznes
W sumie to nie myslałem o tym, ale rzeczywiście to może byc icekawy temat. Natomiast jezeli chodzi o Ekokosze to, co Pan ma na myśli.
Oprócz tego iż chciałbym sie dowiedzieć jakiz to Pan pomysł posiada, to równiez interesuje mnie sprawa konkurencji na rynku. Powiem tak, już jedna firma świadczy tego typu usługi (produkcja koszów na śmieci) i ogłszają sie juz nawet na tym forum. Ma Pan jakieś rozeznanie w tym temacie.
Pozdrawiam.
pod pojęciem eko-kosz mam namyśli trudno to słowami opisać ale to zespół koszy dla indywidualnego odbiorcy ( posesje ) do segregacji śmieci co zyska klient odbiór śmieci za darmo tych segregowanych i niewielką opłate przy odbiorze tych zwykłych śmieci do wywózki wiem jak to rozwiązac administracyjnie i wogóle pomysł super ( importowany z irlandi ) konkurencja ? a czy ona zrobi coś gratis? nie a i wywózke robią z łaski wiem jak sprawić aby konkurencja wcale się nie liczyła no chyba że zjadą z cen a w to akurat to ja nie uwierze jak nie zobacze ogólnie mam pomysł na ten biznes do wzięcia a co wzamian dostane ? jestem na pryw lub tel 603323922
No dobrze a jaka jest potrzebna suma na początek aby ten biznes rozkręcić. I jakie są koszty prowadzenia takiego biznesu. No i jak długo trzeba czekać na zwrot z takiego biznesu.
sorry biznes planu nie podam za darmo ;) nie podał pan skąd jest ja z pod warszawy w innych cześciach kraju to są inne przeliczniki i karkulacje
Ja jestem z Opolszczyzny, miasto Kluczbork. Rozumiem Pana, ja też bym biznesplanu nie podawał i to dopiero za free. Ale mi też nie o to chodzi, ja tylko się pytam o szacunkowe kwoty aby mieć rozeznanie. Też myslę o tym i innych pomysłach biznesowych, no ale sam Pan widzi doczego doprowadziła pożoga ogólnoświatowego kryzysu. A tutaj jak sądzę trzeba sie będzie liczyć z dwiema rzczami.
Primo: trzeba się będzie posiłkować kredytem. Secundo: Zyski jeżeli będą to dopiero po kliku miesiącach, tak kalkuluję. A proszę mnie zrozumieć, myślę o tym, ale nie do smaku mi jakakolwiek strata i bolesny kac moralny. Mam nadzieję że się Pan nierozmyślił i myśli o tym poważnie. Pozdrawiam.
I chciałbym Panu jeszcze powiedzieć, że tak na moje oko to bez kilkusettysięc to nie ma o czym gadać, chociaż sam nie jestem pewien czy się nie myle, i trzeba więcej pieniążków na początek.
Pozdrawiam.
Jak sądzę piotrgeniusz juz chyba nie jesteś zainteresowany rozkręceniem takiego biznesu. Zadaleko mieszkam od ciebie.
a co ma się odległość do robienia interesów małe bo małe ale mam już w irlandi właściwie mini interesy ale odległość nie stanowi problemu co do kosztów jestem w stanie psrzedawać tylko i wyłącznie pana kosze jeśli pan sobie tego życzy niestety jeśli chodzi o konkrety to tylko w cztery oczy nie inaczej jesli pan jest zainteresowany to zapraszam jeśli nie to poszukam kogoś innego Pomysł jest dobry i rozwojowy
Witam,
widzi Pan nie dlatego Pan wypytuję o takie rzeczy, jak to ile na początek trzeba mieć, aby Panu ukraść pomysł.Pytam sie ponieważ kalkuluje za i przeciw, podam Panu przykład z autopsji, znam gościa który nie mając bladego pojęcia o branży w którą chce zainwestować, władował w to pewne nie małe pieniadzę. Obecnie sytuacja jest taka że jest co miesiac 20 - 30.000 zł w plecy. Facet jest tak zdenerwowany że pomału puszczają mu nerwy. Dlatego moje pytania. Pozdrawiam.
aby rozpocząć produkcje koszy nie dla miasta ale dla zwykłych ludzi nie potrzebuje pan dużego kapitału a napewno potrzeba odbiorców których ja moge zapewnić
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja koszy na śmieci": - Worki na śmieci-produkcja - produkcja/sprzedaz olbrzymich toreb na smieci budowlane - Szukam producenta koszy drucianych - Sklep spożywczy 100 metrów - jakie koszy? - Jaka forma opodatkowania najkorzystniejsza - małe koszy
• Strona 1 z 1
|
|