Na rynku jest pełno kremów z różnym niezidentyfikowanym badziewiem po którym możesz dostać alergii.
Ja myślę o kremie z gliceryny, wody i stabilizatora, a jako emulgatora użyję robota kuchennego.
Co o tym myślicie.
|
Produkcja kremów dla alergików. |
Produkcja kremów dla alergików.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Na rynku jest pełno kremów z różnym niezidentyfikowanym badziewiem po którym możesz dostać alergii.
Ja myślę o kremie z gliceryny, wody i stabilizatora, a jako emulgatora użyję robota kuchennego. Co o tym myślicie.
Jesteś farmaceutą, takie coś uczą robić na studiach każdego aptekarza i wiekszoć aptek leków robionych może realizować receptę. Po prostu alergicy dostają recepte na krem (gliceryna + witamina D + ew dodatki antyseptyczne). Nie wiem czy jesteś tego świadom ale wystaczy udać sie do drogeri, apteki i poprosić o UWAGA: Krem glicerynowy (ew maść witaminową (ma taki skład jak napisałeś), kosztuje mniej wiecej ok 1 zł.
Zgoda.To może nalewki spirytusowe z propolisu.Tego chyba apteki nie prowadzą.
Czy w związku z tym że będę obracał artykułem akcyzowym będę musiał być płatnikiem Vat mieć specjalne pomieszczenie na spirytus i na pół etatu pracownika z Urzędu Skarbowego. Czy od nalewki będę musiał odprowadzać VAT, akcyzę.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja kremów dla alergików.": - CZEKOLADA - EKOLOGICZNA ! DLA ALERGIKÓW! - Szukam dostawców: kremów, perfum, kosmetyków, proszków itp. - Produkcja tv - cnc a produkcja. - Produkcja
• Strona 1 z 1
|
|