Witam,
Jestem tu nowy. Studiuje dziennie na Politechnice Warszawskiej. Jestem na 3 roku automatyki i robotyki.
Pomysł jest następujący: chciałbym otworzyć zakład produkujący łóżka z rur stalowych. Stelaż stalowy z drewnianymi podkładkami pod materac. Inspiracją jest dla mnie firma meblekute.pl
Z braku funduszy początkiem byłaby niewielka produkcja "w garażu". Fundusze muszą być zebrane z różnych instytucji wspomagających pierwsze firmy. Liczę na około 20tyś. Maszyny na początek to piłka do metalu z regulacją kątów w 2 płaszczyznach, spawarka - jakiś migo-mat i 2 rodzaje giętarek - trój-rolkowa do większych promieni i jeszcze jedna do mniejszych promieni, a oprócz tego zwykła szlifierka kątowa. Poza narzędziami - strona internetowa i aukcje na allegro.
Dalszy plan to rozwinięcie zakładu - oprócz produkcji łóżek "dorzucenie" do tego szafek nocnych i tego typu "przygwizdów" pod ten sam deseń. Rozwój zakładu opiewałby się na rozwijaniu asortymentu + zakup nowych maszyn - giętarki numerycznej i plotera frezującego (ozdoby na szafkach - swego rodzaju płaskorzeźby). Potem - nie wiem...
Co myślicie o pomyśle drodzy forumowicze?