Witam
Chciałbym rozpocząć produkcję mebli z tektury
Pytanie brzmi :jakie pozwolenia certyfikaty będę potrzebował ,żeby móc wprowadzić to na rynek ?
Jeżeli tak to do jakich instytucji trzeba się udać w celu uzyskania tych pozwoleń
|
Produkcja mebli z tektury |
Produkcja mebli z tektury
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam
Chciałbym rozpocząć produkcję mebli z tektury Pytanie brzmi :jakie pozwolenia certyfikaty będę potrzebował ,żeby móc wprowadzić to na rynek ? Jeżeli tak to do jakich instytucji trzeba się udać w celu uzyskania tych pozwoleń
jakbym słyszał piotrageniusza :0
no nie do konca ale czaję kolejnego entuzjastę który usłyszał temat i bierze się za ,,produkcję " a temat w brew pozorom nie jest prosty firmy z trudem się przebijaja w tym temacie bo ludzie nie mają zaufania do tej technologii która nie jest wcale tania wiec jaki sens ja stosować ? tylko dlatego ze wzgednie nowa ? bo tak naprawde to od kilku lat juz sie tym firmy próbują zajmować w niektórych przypadkach ma to zastosowanie ale generalnie nie wróże powodzenia
tak przy okazji, z 10 lat temu widziałem fabrykę ikei gdzie produkowano meblową płytę komórkową, a komórki - jeśli mnie pamięć nie myli - były z celulozy. czy to się rozumie jako produkcję mebli z tektury? czy też chodzi jakąś inną technologię? pozdrawiam
tektura to tez celuloza
dokładnie tak , tak zwane plastry miodu wbrew pozorom wytrzymałe po oklejeniu np fornirem dla laika nie do odróżnienia np mdf no chyba ze ,,na wagę "
ja tam wolę Dębowe bo Mocne :)
W Ikei trochę tego jest tylko nie nazywają w prost meble z tektury.
Kartonowa płyta komórkowa otoczona ramką z kantówki najczęściej sosnowej i na to okleina. No i tym sposobem mamy dębowe drzwi lub stolik.
no bo kto by kupił meble z papieru ?
i dlatego tez nie mówią ze robia meble z trocin tylko z płyty meblowej klient nie musi wiedziec co ,,co je w srodku "
Nie można zapominać o ekologicznym charakterze przedmiotów z kartonu, bo aż 70 proc. surowca potrzebnego do jego produkcji pochodzi z makulatury. Dzięki używaniu papieru pochodzącego z recyklingu chronimy środowisko, tym bardziej, że używany papier może być przetwarzany nawet do sześciu razy.
MDF z którego od lat robi się meble to nic innego jak sprasowana tektura na którą nakłada się w zależności od potrzeb farbę,folię, laminat lub fornir i mamy materiał na mebelki . Meble z MDF wykonywane na indywidualne zamówienie są szczególnie popularne w USA.
Robiłem tego sporo.Z zakładu stolarskiego wychodziły meble pomalowane jedynie białym podkładem "primerem" potem dopiero po montażu, malarze malowali je z reguły pod kolor ścian lub sufitu w ten sposób otrzymywało się efekt harmonicznego połączenia ścian i mebli. Czy to ładne? hmmm... kwestia gustu w każdym razie modne. Istotną zaletą MDF-u jest to że można go frezować i płaszczyzna nadal pozostaje jednolita w przeciwieństwie np. do sklejki czy płyty wiórowej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Produkcja mebli z tektury": - biznes plan na produkcję opakowań i mebli z tektury - PRODUKCJA OPAKOWAń Z TEKTURY - Produkcja opakowań z tektury - Produkcja palet z tektury - Produkcja zabawek z tektury
• Strona 1 z 1
|
|